Ekonomi:
İş adamlarımızın can güvenliği yok!

 TSGİAD Başkanı Cemil Genç: İşadamlarımızın can güvenliği yok!

Trabzon Sanayici ve Girişimci İş Adamları Derneği (TSGİAD) Başkanı Cemil Genç, Trabzon’da iş adamlarının yaşadığı sıkıntılarla ilgili kamuoyunu bilgilendirmek için yönetim kurulu ile birlikte basın açıklaması  yaptı.

TSGİAD merkezinde yapılan toplantıda konuşan Genç, Trabzon’da ki İşadamları olarak yaşadıkları önemli sıkıntılara vurgu yaptı. Genç açıklamasında Derneğin Eski Başkanı Emre Aksoy’un aracının ve iş yerinin kurşunlanması olayına dikkat çekerek “Bizim gayemiz Trabzon’da ki işadamlarına sahip çıkmak sonuçta burada hepimiz  ticaret yapıyoruz ama yaptığımız ticarette hiçbir İşadamımızın can güvenliği yok  Trabzon adeta sahipsiz ne bürokrasi ne de siyasiler bize sahip çıkmıyor  dedi.

Emre Aksoy’un işyeri ve aracının kurşunlanması ile ilgili yaşananları anlatan Genç, Kanunda ki boşluklar bizi yoruyor, yormaya devam ediyor. Kurşunlama olayını yapan kişi yarım saat gözaltına alınıp ardından serbest bırakılıyor, bırakıldıktan sonra tekrar arayıp Emre Bey’i tehdit edip şantajla para istiyor olay anında yanımızda olan üst düzey resmi görevli kişi burası arka sokaklar dizisi değil yapacak bir şey yok diyor.

Trabzon’a gelecek yatırımcı tehditten dolayı gelmiyor. Trabzon’dan giden iş adamlarına en çok karşı çıkan insanlardan biri benim ama şuan da haklı olduklarını düşünmeye başladım. Dernek olarak yatırım yapacaktık ama ondan bile vazgeçme noktasına geldik, bindiğimiz arabanın markasına dikkat etmek zorunda bırakıldık Bir yönetici arkadaşımız yeni bir araç aldı ve gelen toplum baskısı yüzünden  satmak zorunda kaldı. Trabzon’da aldığın arabanın giydiğin elbisenin bedeli varsa bu durumun sosyolojik olarak yetkililer tarafından incelenmesi lazım…

Başka bir şantajcı Trabzon da kuyumcuya girip “Benim evde 80 bin TL’lik altınım çalındı ve sana bozdurdular, 8 bin TL ver bu hesabı kapatalım” diyor bu durumda yetkililer bu şehirde olanlara dur demeliler bugün yaşanan yasadışı bu olayların mağduru İşadamı arkadaşımız Emre Aksoy 800 kişi çalıştırıyor  Emre Bey buradan giderse bu 800 kişiyi üçle çarparsanız  yaklaşık 2400 kişi mağdur olur demektir bunda da  Trabzon şehri kaybedecektir dedi.


Haber : Arif AZAK



Araklimedya.com
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Gökhan Gedikli: “Türkiye’nin Gündeminden...

Haberi Oku