Ekonomi:
Torul' da vatandaş doğalgaz kullanmak istiyor

 

AK Parti Gümüşhane Kurucusu ve 22’inci Dönem Gümüşhane Milletvekili Sabri Varan, Torul' da vatandaşlarla bir araya geldi.

 

 

Torul Belediye    Başkanı Evren Özdemir’i makamında ziyaret eden Sabri Varan daha sonra AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Zengin ve Gazeteci yazar Güngör Üçüncüoğlu’nu ziyaretinin ardından vatandaşlarla bir araya gelerek hasbıhal etti.

 

 

Torul’da vatandaşlar Varan’ a isteklerini iletti. Torullu vatandaşlar özellikle doğalgaz konusunda yılların gecikmesinden dert yandı. Vatandaşlar Varan’ a sonbahar ve kış aylarını nasıl geçireceklerinin hesabını yaptıklarını söyledi. Yakıt fiyatlarından dert yanan vatandaşlar ilçelerine doğalgaz gelmesi için taleplerini iletti. Kömürün çok pahalı olması nedeniyle birçok vatandaşın acilen doğalgazın Torul’a gelmesi gerektiğini söyledi.

 

 

Varan ise vatandaşlarının talebine karşılık, 2006 yılında gerekli olan tüm adımları attıklarını, doğalgaz ihalesini yaptıklarını söyleyerek, “Gümüşhane ve Torul doğalgazı ilk alan yerlerimizden olacaktı. Şimdi Şiran İlçemiz köylerine doğal gaz bağlanmaya başladı. Torul, Kürtün ve Köse’de hala doğalgaz yok. Şimdi geriye dönüp ne olduğuna çok bakmamak lazım dedi.

 

 

Torul Belediye Başkanı Evren Evrim Özdemir, “AKSA Genel Müdürlüğüyle ortak görüşmelerimiz sonucu ilçemiz 2024 yatırım programına alındı. Doğalgaz projesi için görüşmelerimize devam ediyoruz. Allah nasip ederse 2023 yılındaki yatırım programına ilçemizi almaya düşünüyorlar. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı ile görüşerek Torul’un ihale takviminin öne çekilmesi için ricada bulundum”  dedi.  

 



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Trabzon'a büyük talep var, direkt seferlerin...

Haberi Oku