Ekonomi:
'VİZE KONUSUNDA KOLAYLIK SAĞLANMASINI BEKLİYORUZ'
 Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, 1 Mayıs'ta başlaması planlanan Trabzon - Soçi feribot seferlerine ilginin yüksek olduğunu belirterek, "Uzun süre sonra açılacak bu hattın daha verimli şekilde çalışabilmesi için Rusya tarafından 2 - 3 günlük kısa süreli ve 20 - 30 dolar gibi düşük bütçeli vize beklentimiz bulunuyor" dedi.

"SOÇİ KARDEŞ ŞEHRİMİZ"

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, meclis başkanlık divanı ve yönetim kurulu üyeleri, Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Valerii Timashov'u ziyaret etti. Başkan Çelebi, Soçi'nin Trabzon'un kardeş şehri olduğunu ifade ederek, "İlişkilerimizin eski günlerine dönmesi, ticaretimizin ve kültürel ilişkilerimizin artması için öncelik arada bir ulaşım ağı olmasıydı. Yapılan girişimler sonucunda 1 Mayıs'tan itibaren bir feribotun Trabzon - Soçi arasında çalışması planlandı. Rusya'ya uygulanan ambargo sonrasında Türk mallarına talep çok fazla oldu. Türk iş adamları olarak piyasadaki talebi karşılayabilir, açığı kapatabiliriz. Rusya'da Soçi'nin yanı sıra diğer bölgelerle de ticari ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Bu anlamda bir Türk malları fuarı düzenlenecek önümüzdeki aylarda" dedi.

"VİZE KONUSUNDA KOLAYLIK SAĞLANMASINI BEKLİYORUZ"

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, feribot seferlerinin başlayacak olmasının heyecanını yaşadıklarını belirterek, "Umarız devamlılığı olur. Ancak feribot seferlerine talebin daha fazla olması için Rusya Federasyonu'nun vize konularında kolaylık sağlaması gerekiyor. 2 - 3 günlük kısa süreli, hızlı verilen ve 20 - 30 dolar gibi düşük bütçeli vizelerin uygulamaya koyulmasını talep ediyoruz. Bu kolaylık sağlanırsa ticaretin yanı sıra acentelerimiz aracılığıyla turizm de gelişebilir" diye konuştu.

"MADE IN TÜRKİYE RUSYA'DA KALİTENİN ADIDIR"

Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Valerii Timashov ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, "Rusya ile Türkiye arasında iyi ilişkiler var. Liderlerimiz Sayın Putin ve Sayın Erdoğan sürekli görüşüyor. Trabzonlu iş adamları isterse sadece Soçi ile değil diğer bölgelerle de Moskova'ya kadar iş bağlantıları fırsatları bulunuyor. Türk iş adamlarının Rusya'da kendilerini konforlu hissetmesini istiyoruz. Türkiye ile süren dostluk bize de ivme kazandırıyor. 'Made in Türkiye' Rusya'da kalitenin adıdır ve çok aranıyor. Sadece gıda değil Rusya piyasasında her türlü Türk malına rağbet var. Şöyle bir örnekle açıklayayım; Türkiye'de üretilen eşarpları bile Rus kadınları aksesuar olarak çok talep ediyor. Türk iş adamları için bu yaptırımlar uzun süreli iş ilişkileri kurabilmek için bir fırsattır" diye konuştu.

"TRABZONLU İŞ ADAMLARININ GİRİŞİMLERİNİ ÇOK OLUMLU KARŞILIYORUZ"

Başkonsolos Timashov, Trabzonlu iş adamlarının girişimlerini olumlu karşıladıklarını da vurgulayarak, "Büyükelçiliğimiz de konuyu yakından takip ediyor. Türkiye'yi ziyaret edecek olan Dışişleri Bakanı Lavrov'a da gemi seferlerinin başlamasıyla ilgili olumlu düşünceler iletilecek. Vize konusunda da çalışmalar sürüyor. Sizlerin talebinizi de ileteceğiz. Elektronik vize uygulaması için de çalışıyoruz" ifadesini kullandı.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Arsin Yatırım Adası Projesi’nin rafa kaldırılmasını...

Haberi Oku