Güncel:
ARAKLI YAZ TURİZMİNE HAZIRLANIYOR

Yeni Büyükşehir Belediyesi kanunuyla mücavir alanları genişleyen Araklı ilçesi,
Belediye Başkanlığı tarafından kurulan komisyonca;
Araklının yaz turizminde önemli yer tutan Araklı, çatak mevki ve Pazarcık mevkii güzergâhlarında bulunan Balık Lokantası, Kasap, Izgara Salonları ve diğer bütün işyerleri Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü
Ömer ÇEB vepersonel Atakan DEMİR, Araklı Toplum Sağlığından Çevre Sağlık Teknisyeni
Ömer ERTÜRK, Belediye Meclisi Grup Başkanı ve Daimi Encümeni Hüseyin KALAYCI ve
Kemal DANIŞMAZ, Belediyemiz Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından denetimlerde bulunuldu.

Araklı Belediye Başkanı Recep ÇEBİ yaptığı açıklamada,
Araklı ile Pazarcık mevkii güzergâhı arasında bulunan Balık Lokantası
, Et ve Izgara Salonlarının temizlik ve sağlığa uygunluk açısından yeterli olmadığını söyledi. Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürlüğü, Araklı Toplum Sağlığı elemanlarınca yapmış olduğumuz ortak çalışma neticesinde tespit edilen bütün eksiklikler işyeri sahiplerine tebliğ edildi.
Eksiklerini gidermeleri içinde kendilerine 1 ay (bir ay) süre verildi. Bu süre içerisinde inanıyorum ki bütün işyeri sahipleri temizlik, sağlığa uygunluk ve vatandaşlarımıza hizmet noktasında gerekli hassasiyeti gösterecektir. Çünkü İlçemizin turizm alanında söz sahibi olabilmesi için bu gereklidir.

Araklı Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürü Şenol ÇEBİ,
Yeni büyükşehir belediyesi kanunuyla mücavir alanları genişleyen Araklı ilçesinde yapılan bu denetim çok faydalı olmuştur. İşyeri sahipleri,
Araklı Belediye Başkanlığının yeni hizmet alanlarına giren bu faaliyet alanlarının daha önceden herhangi bir denetleme yapılmadığını ve bu uygulama neticesinde birçok eksikliklerinin bulunduğunu bu uygulama sonrasında kendilerine tebliğ edilen eksikleri gidermek için gerekli çalışmayı yapacaklarını ifade ettiler.

İşyerlerinde Yapılan denetlemelerde; 90 adet Baharat, 3 kglık Zeytinyağı, 2 paket kayısı, 24 adet Doritos Mısır Cipsi, 10 adet Elma Sirkesi, 10 adet 1 kglık süt, yukarıda adı geçen ürünlerin son kullanma tarihleri geçmiş olduklarından işyeri sahibi huzurunda tarafımızdan imha edilmiştir.

Zabıta Müdürü Şenol ÇEBİ, Sosyal tesislerde yapılan bu denetimden işyeri sahipleri ve vatandaşın da çok memnun olduğunu ifade etti. Halkımız hizmet noktasında en iyisine layıktır, bu nedenle bundan sonra da denetimlerimiz rutin olarak devam edecektir.



Araklimedya.com
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

TTSO heyetinden Araklı Belediye Başkanı Çebi'ye...

Haberi Oku