Güncel:
Sahte Sikke Verip 140 Cumhuriyet Altını Aldılar

 Trabzon'un Araklı İlçesi'nde satın aldıkları Osmanlı dönemine ait sikkelerin sahte olduğunu anlayan 2 kişi, polise başvurdu. Dolandırıcıları yakalamak için çalışma başlatanpolis, dolandırılan iki kişi hakkında da işlem yaptı.

Araklı'da Ş.Ö ve N.İ., define kazısında bulduklarını söyledikleri ve Osmanlı dönemine ait olduklarını öne sürdükleri 992 sikkeyi, F.Y ve K.K.'ya satmak istedi. Sikkelerin sahte olabileceğinden şüphelenen F.Y. ve K.K., bir tanesini kuyumcuya götürerek değerini tespit ettirdi. Bunun üzerine F.Y. ve K.K., 992 sikkeyi, 140 tam Cumhuriyet altını karşılığında satın aldı.

Alışveriş ardından sikkeleri bozdurmak için kuyumcuya giden F.Y. ve K.K., sadece kontrol amacıyla kendilerine verilen birinin gerçek, 991'inin sahte olduğu ortaya çıkınca şoke oldu. Dolandırıldıklarını anlayan F.Y. ve K.K., sahte sikkelerle birlikte Araklı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne başvurdu. İki kafadar hakkında 2 bin 863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu uyarınca işlem yapan polis, Ş.Ö. ve N.İ. isimli iki dolandırıcıyı aramak için de çalışma başlattı. -




Araklimedya.com
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

BAŞKENT’TE TRABZON RÜZGARI

Haberi Oku