Güncel:
Sürmene Esnafı Araklıya kaçıyor…

Sürmene Belediyesi tarafından İhale usulü ile satılan Belediye İşhanında ki kiracılar bir araya gelerek İşhanının satışına tepki gösterdiler. Kiracılar adına açıklamayı işhanında faaliyet gösteren Sürmene Şoförler ve Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Odası Başkanı Ekrem YILMAZ yaptı. Ekrem Yılmaz açıklamasında Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün ile Başkan olmadan önce Sivil Toplum Örgütünde Yönetici olduğunda bir araya geldiklerini Sürmene Esnafının ilçe içerisindeki dükkan kiralarının çok yüksek olduğundan şikayet ettiğini bu nedenle çok sayıda esnafın Araklı’da uygun fiyata dükkan kiralayarak aradaki kira farkı ile ailesinin geçimini sağladığını kendisine aktardık. Rahmi Bey Başkan seçildi İlçedeki bu sıkıntıyı bilmesine rağmen kısa süre sonra Belediye İşhanını satılığa çıkaracağı açıklandı.

Sürmene ilçemize 2. Hatta 3. İşhanı lazımken elimizdeki tek olan binayı da Belediye sattı bu işin neden aceleye getirildğini 80 tane Esnafın İlçede mağdur edildiğini araştırdığımızda Ak Parti İlçe Başkanı Sürmene ye yeni bir Plaza yapmış ordaki dükkanları kiraya verecek nitekim de öyle oldu Bin Tl’lik dükkan İlçede 3bin Tl oldu. Biz kiracılar olarak mağduruz Avukat tutup tüm yasal haklarımızı kullanacağız dedi.

Önceki yıllar Sürmene İl Genel Meclisi Üyeliğini de başarı ile yerine getirerek İlçeye önemli hizmetlerin getirilmesinde aracı olan Ekrem YILMAZ’ın konuşması Esnaftan büyük alkış topladı. Toplantıyı takip eden CHP Trabzon Milletvekili Adayı Av. Haluk Pekşen mağdur esnafın sonuna kadar destekçisi olacağını İçişleri Bakanlığına durumu bildirerek konuyu incelemesi için müfettiş isteyeceğini belirtti.

Haber:Arif AZAK



Arakli Medya
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

BAŞKENT’TE TRABZON RÜZGARI

Haberi Oku