Kültür:
1-2 Ağustos'ta Kutlanacak

 Doğu Karadeniz Av ve Yaban Hayatı Federasyonu'nun düzenlediği Geleneksel AvcılarBayramı'nın ikincisi 1 ve 2 Ağustos tarihlerinde Trabzon'un Araklı ilçesinde kutlanacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Federasyon Başkanı Edva Tuna Pirselimoğlu, Doğu Karadeniz Av ve Yaban Hayatı Federasyonu'nun Trabzon'daki 7 avcı derneğinin bir araya gelmesiyle 2007'de kurulduğunu hatırlattı. Pirselimoğlu "Amacımız yaban hayatında görülen eksikleri Orman ve Su İşleri Bakanlığına bildirip bu eksikliklerin giderilmesine yardımcı olmak, üye derneklerin avcılarının karşılaştığı bürokratik engellerin kaldırılması ve ava gidilen bölgelerdeki sıkıntıların çözümü için çalışmaktadır" dedi.

Geleneksel Avcılar Bayramı'nın ikincisinin 1 ve 2 Ağustos tarihlerinde Trabzon'un Araklıilçesinde kutlanacağını ifade eden Pirselimoğlu "Araklı ilçemizin Turup mevkiinde bulunan atış poligonunda Avcı Bayramı etkinliğimizi cumartesi ve Pazar günü yapacağız. Etkinliğimizde; hareketli hedefe atış, tabanca atışı, tek kurşun atışı, trap atışı ve hediye çekilişi etkinlikleri olacaktır. Yarışmalarda dereceye giren katılımcılara ödüller verilecektir" diye konuştu.

Pirselimoğlu, halka açık bu etkinliğe katılmak isteyenlerin, tüfeklerinin yanı sıra tüfek ruhsatlarını da yanlarında getirmelerini, yarışma kurallarına ve görevli personelin uyarılarına mutlaka uymalarını, faaliyet alanında gezerken tüfeklerinin boş ve kırılmış bir durumda gezmelerini istedi



Arakli Medya
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

5. Uluslararası Şair Zihni Ödülleri Sahiplerini...

Haberi Oku