Kültür:
YOMRA'DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI ÇOŞKUYLA KUTLANDI
Yomra’da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının adresi Yomra Limanı oldu.

 

Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 100. yıl dönümü Yomra Belediyesi tarafından Yomra Limanı’nda düzenlenen etkinliklerle coşkuyla kutlandı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Belediye Başkanı Mustafa Bıyık ve İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ün konuşmaları ile devam etti. Şiir Dinletileri ve Halk Oyunları gösterisinin ardından Dilek Feneri Şenliği’ne geçildi. Yomra Belediyesi ekipleri tarafından halka ücretsiz olarak dağıtılan dilek fenerleri vatandaşlar tarafından gökyüzüne bırakıldı. Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte büyük küçük herkes doyasıya eğlendi.

 

30 Ağustos Zaferi ile bağımsızlık inancımızın, milli birlik ve beraberliğin doruğa çıktığını ifade eden Başkan Bıyık, ‘’Tarihimiz her zaman gurur duyduğumuz, geleceğe güvenle bakmamızı sağlayan unutulmaz zaferlerle doludur. 30 Ağustos Zaferi de, bağımsızlık inancının, milli birlik ve beraberliğin doruğa çıktığı, tarihimizin en parlak başarıları arasında yer almaktadır. Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde, millet ordu bütünleşmesiyle kazanılan bu büyük zaferle hür ve bağımsız yaşama kararlılığımız tüm dünyaya en güçlü şekilde ilan edilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin temelini sağlamlaştıran bu büyük gün vesilesiyle, hemşerilerimin ve tüm halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum” dedi.

 

Etkinliğe, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Aslan Güner, İYİ Parti İlçe Başkanı Zekeriya Akgül, Yomra Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Şimşek, Belediye Meclis Üyeleri, Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Aileleri ve Dul Yetimleri Derneği Trabzon Şube Başkanı Ahmet Tezcan, CHP İlçe Başkanı Erol Haydar Pekşen, siyasi partilerin İl İlçe yönetim kurulu üyeleri, STK temsilcileri ile Yomralı vatandaşlar katıldı.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

5. Uluslararası Şair Zihni Ödülleri Sahiplerini...

Haberi Oku