Siyaset:
AKP İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAY BİR KAYMAKAM!

AKP İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAY BİR KAYMAKAM!

Devleti yönetenler öyle yönetilir hale geldi ki inanılmaz! Mesela bir ilçe kaymakamının önüne koyduğunuz iktidar partisinin açıklamalarını kaymakam bey gözünü kırpmadan imzalayıp kendi fikirleriymiş gibi basında yayınlanmasını sağlayabilir! Örneğin Araklı kaymakamı Adnan Tezcan gibi!

Ne buyuruyor Sayın Kaymakamımız; Efendim ilçemizde çok hayırsever vatandaşlar varda, Allah razı olsun, çok işler yapıyorlar. Kimmiş bu işadamları diye incelediğinizde AKP’nin akarından ambarını doldurup, fazlasından AKP’nin havuzuna pay aktaranlar olarak karşınıza çıkıyor bu insanlar. Yani kaymakam bey direk AKP diyemiyor da, AKP’li oldukları herkesçe bilinen insanları överek, sözüm ona kurnazlık yapıp AKP’nin değirmenine su taşıyor!

Başka ne buyurmuş kaymakam beyimiz, Efendim Araklı Trabzon’un doğuya açılan kapısıymış! Nasıl olmuş bu iş? Efendim salmankaş tüneli yapılıyor! Allah Allah! Bir tünelle, Doğu Anadolu, hatta Türk dünyası Araklıya bağlanıyor demek öylemi. Alkış alkış…

İnsana sormazlarmı, bu yapılan tünellerden ancak minibüs ve taksiler geçerek Araklıya inebilirler. Ağır tonajlı araçlar, Tırlar, Otobüsler geçip sahile inemez! Neden inemez, çünkü Araklı-Pazarcık arası 50 km’lik yol buna müsait değildir. Karayolları standartlarına uygun değildir ve bu anlamda “Salmankaş tüneli” boşuna yapılmış bir harcamadır, anladın mı kaymakam bey!

Hangi sanayici nerede yer almış! Siz Araklı sanayicisine Prefabrik barakaları 250 bin TL den dayatmadınız mı? Siz hiç Araklı sanayi esnafını dinlediniz mi! Dinlemiş olsaydınız zaten önünüze konulan bu metni imzalamazdınız! Araklıda hangi alan var da Trabzon sanayicileri yer aradığında Araklı ya gelecekmiş!  İnsan biraz insaflı olur, yalanında bir ölçüsü olur kaymakam bey!

Göçü durduracakmışsın! Tebrik ederim! 1974 lü yıllarda araklının nüfusu 80 bin civarındaydı. Şimdi ne kadar kaymakam bey, zorlama ile 48 bin civarında. Gerçekte köyleri ile birlikte 40 bin nüfusumuz var. Aradan geçen 40 yıla rağmen nüfusumuz %50 azalmış! Her gelen senin gibi hayali olarak göçü durdurma projeleri ile bu halkı uyuttuğu için bu göç durmamış kaymakam bey! Araklı da Bilim ve Teknoloji bakanlığı ile işbirliği yaparak “sanayi alanlar” kuracakmışsınız! Daha küçük sanayi sitesi kurulamamış, alan sıkıntısı olan bir ilçe de nerede ve nasıl kuracaksınız bu sanayi alanlarını kaymakam bey! Herhalde sizde “Bilim ve Sanayi Bakanı” gibi bunu hissetmiş olmalısınız! Çünkü alan olarak Araklı da bu dediğinizi yapmak komik bir tiyatro senaryosundan başka bir anlam taşımaz! Ayrıca vakıftan, makarna, bulgur dağıtmakla da göçü durdurmak mümkün olsaydı bu alanda geçmişinize bakarak söylüyorum rekor kıracağınıza inancım tamdır!

Tüm Türkiye gibi Trabzon da Araklı da bir gelişme içinde buyurmuşsunuz! Bu sloganınız ile de AKP ilçe başkanı olma şansınız yok. Hatta vatandaşımız, esnafımız sivil toplum kuruluşlarımızda bunları beyan ediyor diye buyurmuşsunuz, maşallah Araklı da herkesi AKP li yapıp çıktınız! Size AKP ilçe başkanlığı az gelir siz Vali olmalısınız kaymakam bey! Ancak merak ettim; hangi esnafımız ve ya vatandaşımız ile, hangi sivil toplum teşkilatları sizin gibi düşünüyormuş bir örnek verebilirmisiniz!

Demek bütün köy yollarını asfaltlayacaktınız da hava şartları müsaade etmedi öylemi, yazık! Keşke akıl edip güneş duasına çıksaydınız kaymakam bey! Hangi köylerin su kanalları ihalesi yapılmış! Ayvadere’nin mi, Pervanenin mi; Turnalının mı,Taşönü köyününmü, Yoksa Bereketlinin mi? Bunlarda mı hava koşullarına takılmış kaymakam bey, yazık! Bu hava koşulları olmasa siz bu hizmetleri yaparak kesin AKP ilçe başkanı olurdunuz kaymakam bey! Ne diyelim biraz da insanda talih olmalı değimli!

Pazarcık 1991 yılında Anap zamanında 1.derecede Turizm alanı ilan edilmişti kaymakam bey! Aradan 25 yıl geçti siz hala hikâye anlatıyorsunuz! Bir de sıkılmadan “Off-Road” yapılacak diyorsunuz kaymakam bey. Türkçe dediklerinizin hepsinin hikâye olduğunu halkımız anladığından, bu kelimeyi İngilizce kullandınız değilmi! Ne demek Off-Road” kaymakam bey, gördüğün ilk Araklılı insana sor bakalım sana ne diyecek! siz bu milleti aptalmı sanıyorsunuz kaymakam bey! Demek araklı Off-Road ile gelişecek, yaşasın!...

Kaymakam bey, spor dallarında Avrupa şampiyonu olanlardan bahsediyorsun da; dünya Şampiyonumuz Selçuk Çebi’yi unutuyorsun! Yoksa AKP den Milletvekili adaylığına layık görülmediği için, sizin için bir önemi yok mu bu yiğit Anadolu gencinin!

Bu bilindik yol hikâyelerini Araklı çok dinlemiş kaymakam bey, sizi bu derece siyasete alet eden bu hukuksuz ve kanunsuz iktidarın 8 Haziranda ömrünün bitmiş olacağını da düşünmeni isterdik! Belki bu demeci yazanların beğenisini alabilirsin ama unutma ki Araklı’lıların bu yanlı ve siyasi tutumunla nefretini kazandın? Bir vatandaş olarak bu derece siyasete giren bir kaymakamı da ben bundan sonra tanımıyorum kaymakam bey! İcazet aldığınız iktidar araklının katı atık çöp, çimento fabrikasının olmayacağı sözünü belgeli olarak veremedimi?

           Baki MALKOÇOĞLU

     MHP ARAKLI İLÇE BAŞKANI



Arakli Medya
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Hasan Süha Saral, şehrin nabzını tutmaya...

Haberi Oku