Siyaset:
CHP Trabzon'da aday adayı tanıtım toplantısı yapıldı

 

Yaklaşan genel seçim öncesi aday belirleme çalışmaları devam ediyor.

CHP Trabzon'da da aday adayları bugün basına ve teşkilata tanıtıldı. 

CHP Trabzon aday adayı tanıtım toplantısında açıklamalarda bulunan Trabzon İl Başkanı Nurcan Aşçı Demiröz şu ifadeleri kullandı;

Bugün 25 Mart 2023 Cumhuriyet Halk Partisi; Trabzon’da, bu salonda ikinci yüzyılın kurtuluş mücadelesinin kongre sürecini başlatıyor. Programını uygulayacak milletvekili aday adaylarını tanıtıyor. Sevgili Cumhuriyet Halk Partililer, Halk Kahramanları! Hoş Geldiniz!

 

 

Ülkemizin yönetim biçimi, Batı standartlarındabir cumhuriyettir. Meclis önderliğinde emperyalizme karşı kazanılmış bir savaşın sonucunda kurulmuştur. Kendine özgü gelenekleri vardır. Gazi unvanı almış tek meclis, Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. AKP iktidarı döneminde işlevsiz hale getirilmiştir. Rejim teokrasiye hızla ilerlemektedir. Önümüzdeki seçim; meclisin yasama, yürütme, yargı erklerinin vedenetleme görevinin, özetle; demokrasinin yeniden inşa edilmesinin seçimidir.Tarihe geçecek bu mücadelenin önemli aktörleri, Cumhuriyet Halk Partisinin aday adayları bu salondadır.

 

 

Partimiz, Atatürk İlke ve Devrimlerinin yılmaz savunucusudur. Kurucu liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde Önasya’da emperyalizme dur demiştir. Müslümanlar ve topraklarının kurtuluşunu sağlamıştır. Siyasal İslamcıların iktidarında bölgede var olan ateş harlanmıştır. Devrim pratiğimiz Türkiye sınırları ile kısıtlı kalamaz. İktidarımızda bu ateş sönecek, Atatürk İlke ve Devrimleri Müslüman coğrafyasında yeşerecektir. Kim ki! Bizi bu yoldan döndürmeye, azim ve irademizi engellemeye çalışacak, gerekli cevabı alacaktır.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Cumhuriyet kurma pratiğine sahiptir.  Altıok; gelişmekte ve geri kalmış ülkelerin; ekonomik, siyasi, kültürel, sosyal kurtuluşlarının, modern devlet kurmanın Anadolu deneyimidir. Nasıl ki kapitalizmle mücadele etmenin bir ulusal sınır içinde olmayacağını düşünen işçi sınıfı gibi, biz de gelişmekte olan ülkeleri, Atatürk ilkeleri altında birleşmeye davet ediyoruz.

 

Dünyanın bütün Kemalistleri birleşin!

Seçimde sandığa giren oy kadar çıkan oy da önemlidir. AKP İktidarının seçim konusunda sicili bozuktur. Seçimlerde “Atı alan Üsküdar’ı geçmiştir”, “Hiçbir şey olmasa bile bir şey oldu” gibi seçim hilesini ifade eden açıklamalar oldu. Bir zarfın içindebulunan dört oydan üçünün ve mühürsüz oyların geçerli sayıldığı hileli seçimler yaşadık. Tüm seçmenlerimiz ve partililerimiz sandık güvenliği konusunda sorumluluk üstlenmelidir.

 

 

Emekçiler 1960’lı yıllardaki özgürlüklerini aramaktadır.AKP iktidarında; emek köleleşmiştir. Sendikal örgütlenme, grev gibi emek mücadelesi Milli Güvenlik bahanesi ile ertelenmektedir. Üretim araçları yabancı sermayenin eline geçmiştir. AKP iktidarında ülkenin sınırları değil, emeğin mücadelesi Milli Güvenlik sorunu olmuştur. Çalışanların dörtte üçü asgari ücretle çalışmaktadır, asgari ücret açlık sınırının altındadır, işsiz genç sayısı 3 milyon artmıştır. Kamu sınavlarına girip birinci olanlar intihar etmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, emek piyasası demokratikleşecektir.

 

Acımız büyük! Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetinde iki deprem yaşadık. Çevre illeri de kapsayan büyük bir felaket ve yıkımla karşılaştık. Resmi açıklanan 50 bin ’in üzerinde can kaybımız var. Kızılay’ın çadırları sattığını öğrendik. İnsanlar enkaz altında bağırarak, donarak öldü. İnsanların barınacak çadırları, konteynırları, yok. İktidar yetkilileri kurgulu medyası ile sadece bölgeden görüntü verebiliyor. Akla ziyan olaylar oldu. Bölgede yapılan çadırlar markalanmak için Bursa’ya geldi ve geri döndü. Bu liyakatsizlik ve iş bilmezlik iktidarımızda son bulacak. Kızılay yeniden bir yardım kuruluşu haline getirilecek, sosyal devlet yeniden inşa edilecektir.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi kadın haklarını önemseyen bir partidir. Kadınları, nüfus sayımında sayılmayan bir rejimden eşit vatandaşlık haklarının tanındığı bir rejimi kurmuştur. Kadınlar; kanun önünde eşitlik, mülkiyet edinme, miras hukukunda eşit haklar, boşanma hakkı, tek eşli evlilik, seçme-seçilme gibi hakları cumhuriyetle birlikte elde etmiştir. AKP iktidarında kadın hakları törpülenmektedir.  AKP’li kadınlar bilerek ya da bilmeyerek toplumsal cinsiyet ayrımına hizmet etmektedir. İstanbul Sözleşmesi kaldırılmış, 6284 sayılı Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi ve Ailenin Korunması Yasası kaldırılmak istenmektedir. Bu ilkel bakış son bulmalıdır. Bütün kadınlar Cumhuriyetçi, bütün kadınlar Cumhuriyet Halk Partili olmalıdır! Cumhuriyet Halk Partili kadınlar güçlüdür, çalışkandır, yaşanabilecek acıları anlayan, anlatandır.

 

Çok mutluyum! Çok heyecanlıyım! Adaylarımızın sayısının çokluğu, partimize yapılan ziyaretler, salonun heyecanı, kamuoyuna yansıyan olumlu tepkiler, başaracağımızın göstergesidir. Bu başarı yeni politik anlayışın başarısıdır. Bir sistemin çalışabilmesi için parçaların uyum içerisinde çalışması zorunludur. Aksi durumda parçaların değiştirilmesi de zorunludur. Partimizin beşeri kaynakları güçlü ve eğitimlidir.

 

21 Mart 2023’de İzmir İktisat Kongresini gerçekleştirdik. Ekonominin gelişmesinde zemin bulduğu, demokratik hukuk rejimini yeniden inşa edeceğiz. Bilgi toplumunun gereklerini yerine getireceğiz. Tarım ve hayvancılığı yeniden dirilteceğiz. Eğitim reformunu yapacağız. Rekabet edebilir ekonomik ortam yaratacağız. En önemlisi depremde yaşanan büyük acıları saracağız.

 

Millet İttifakımızın 13. Cumhurbaşkanı Adayı Genel Başkanımız Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU’ dur. 4 Nisan 2023 Salı günü Sayın KILIÇDAROĞLU Belediye Başkanlarımızla Trabzon’da. Milletvekili adaylarımız ile seçim zaferimize ulaşmak için birlikte çalışacağız.

 

Gençlerimize, çocuklarımıza müreffeh bir ülke bırakacağımıza, Atatürk İlke ve Devrimlerinin yılmaz savunucusu olacağımıza, çalışmayı bir ibadet sayacağımıza, hiçbir menfaat gütmeden halk için çalışacağımıza ant içerim!

Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

 



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Hasan Süha Saral, şehrin nabzını tutmaya...

Haberi Oku