Siyaset:
Eski Başkan Ne Söylemek İstedi ?

AK Parti Trabzon'da ilçe kongreleri devam ediyor. Son olarak tek liste ile girilen Yomrailçesinde ilçe başkanlığında mevcut başkan Mustafa Pehlivan, 2 adayın yarıştığı Araklıilçe kongresinde ise ilçe başkanlığına Şaban Bıyık seçildi.

Araklı İlçe Kongresi Araklı Belediye Kültür Salonu'nda yapıldı. AK Parti Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi eski milletvekili Şeref MalkoçAK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan GünnarAraklı Belediye Başkanı Recep Çebi, İlçe Başkanı Mustafa Tekinbaş, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ile delegeler ve teşkilat mensupları katıldı. Divan Başkanlığını Ekrem Üçüncü'nün yaptığı ve Şaban Bıyık ile Hamdi Kol'un yarıştığı kongrede ilçe başkanlığına Şaban Bıyık seçildi. Bıyık 245 oy alırken, Kol 121 oy da kaldı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Mustafa Tekinbaş, "25 Eylül 2001, AK Parti Araklı ilçe başkanlığımızın kuruluşu. Biraz geriye doğru gittiğimde AK Parti'ye yaklaşmak suç gibi algılanıyordu. Toplantılarımızı çay ocaklarında yapıyorduk. Yönetim kurulu için teklif götürdüklerimiz, 'Bunu başbakan yapmazlar. Kazansa bile hapse atarlar' diyordu. Cenab-ı Allah'a şükrediyorum. Şu anda ilçe başkanlığını bırakıyorum. 3 Kasım 2002 seçimlerinde Araklı'da yüzde 50 ile en yüksek oy alan ilçe olduk. 5 Ekim 2003'de Araklı ilçe başkanlığına atandım. Bir dönem atama olmak üzere 3 dönemdir ilçe başkanlığını yürüttüm. Geriye baktığımızda üzdüğüm bir çok arkadaşımın olduğunu biliyorum. Bu görevde olanlar üzülür de üzebilirler de. Ben kırmış olduğum arkadaşlarımdan haklarını helal etmelerini istiyorum. Görevde bulunduğum süre içindeAK Parti'nin bayrağını bir kez yere düşürmedim. Ben üzdüğüm herkese haklarımı helal ediyorum" dedi.

"AK PARTİ'NİN KAPISININ İÇİNDEN RANTÇILARI, MİDECİLERİ VE İHALECİLERİ SOKMAYIN"

Tekinbaş, yeni yönetime gelecek arkadaşlarına da tavsiyelerde bulunarak "AK Parti'nin kapısının içinden rantçıları, midecileri, ihalecileri sokmayın. Oy kaybetmezsiniz. AK Particamiye giderken fişlenen hacı babamızın dualarıyla kurulmuştur. AK Parti iktidardır diye nemalanmak isteyenleri korkmadan partiden içeri sokmayacağız. Başbakanımız gibi omurgalı olacağız, dik duracağız ama diklenmeyeceğiz. Sabredeceğiz. Sabrederken de asla diz çökmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Oyulan 9 yıl önce

Ula insan yalan derkende utanir bun larda oda yok la 3donem arakliyi ak partiyi soyup sogana cevirdinix kam yon soferliginden geldiniz simdi mutahitlik cepceler kamyonlar aldiniz bunlar nerden gel di sizi gidi iskenbeciler

Misafir Avatar
ahmet guner 9 yıl önce

Durustlik buysa soylenecek birşe yok vay halimize

Misafir Avatar
misafir 9 yıl önce

Rantci mideci ihaleci diyenlere bakarmisiniz hic aynaya bakmadan gecmislerini sorgulamadan nasilda rahat konusmuslar buna sapka cikarmak lagzim ne diym 12 yilda bu yerlere gelmek bu ulkede cok kolay demekki ayakta alkislanmali bukadar rahat konusanlar kendi aralarinda daha secimden once durust olanlari disliyanlar bunlar degilmiydi gerci bu sahislarin saksakcilari cok olur bir cay ugruna

Hasan Süha Saral, şehrin nabzını tutmaya...

Haberi Oku