Siyaset:
HASAN SUİÇMEZ'DEN AKP Lİ VEKİLLERE AĞIR ELEŞTIRI

Trabzon’un en ilginç uygulamalarının yapıldığı ilçe Araklıdır. Merak edenler için söylüyorum; bir kere Araklı mevcut iktidar partisi tarafından sadece çuvalla oy getiren insanların yaşadığı bir yer olarak algılanıyor. Üç seçim döneminde de Trabzon ilçeleri içerisinde iktidar partisine %85-90 destek veren Araklı ilçemizden bu seçim dönemi; AKP’nin mevcut milletvekili adaylarını cebinden çıkaracak dört aday adayı bulunuyordu. Her biri ülke ve dünya çapında kendisini ispatlamış olan bu adaylardan bir tanesinin bile temayül yoklamasına rağmen listelere alınmamış olması, iktidar partisinin Araklıya verdiği değeri ortaya koymaktadır!

 Ayrıca 13 yıllık tek parti iktidarına rağmen Araklı ya hiçbir yatırım yapılmadığı gibi en güzide turizm alanı olan Turp mevkiinin çöp alanı olarak belirlenmesi ve Trabzon Çimento fabrikasının Trabzon da çevre kirliliği yaptığı için Araklı ya taşınmak istenmesi ve mevcut iktidar partisinin Araklıyı hiçe sayarak bunu desteklemesi Araklılıların haklı tepkilerine yol açmıştır.

            Bu durum Araklı da büyük rahatsızlığa sebep oldu. İnsanlar partili olmalarına rağmen; “bu kadarına pes artık” diyerek, bu seçim döneminde; Araklı yı dikkate almayanlara, tercihleriyle Araklı yı dikkate aldıracaklarını söylüyorlar.  Trabzon 1.sıra adaylarının korumaları ve polis eskortları ile dört kez ziyaret ettiği Araklı da her hangi bir ilgiyle karşılanmamış olması AKP’lileri endişeye sevk etmiştir. 1.sıra adaylarının Araklı da yemek vermesine de ilgi duymayan Araklı’ların dikkatlerini çekebilmek için bu sefer AKP’liler bilindik oyunlarını kanun ve nizamlara aykırı olarak oynamaya çalışmaktadırlar.

            Seçim dönemi olmasına rağmen Sayın Cumhurbaşkanının posterini Araklı Otogar mevkiine asarak kanunları ihlal etmişlerdir. Yaptıkları bütün çalışmalara rağmen Araklıların ilgisini çekemeyenler; cumhurbaşkanının posterinden medet ummaktadırlar!

            Bunların kanunlara ve İslami kurallara saygısının olmadığını bir kere daha görmüş olduk!

            Ben buradan öncelikle ve özellikle Araklı kaymakamına sesleniyorum, Araklı da; bin bir çile ile kurulmuş cumhuriyetin çocuklarımıza armağanı olan 23 Nisan törenlerine yeni kanuni düzenleme gereği çelenk sunucu olarak olmasa bile nezaketen katılmanız beklenir ve gerekirken; yeni düzenlemeyi bahane gösterip katılmayarak bu milletin değerlerini önemsememiş gibi bir davranış içerisinde olmanız son derece üzücü olmuştur. Kamuoyunun aydınlanması adına en azından usulüne uygun bir açıklama yapmanız bazı eleştirileri ortadan kaldırabilecekken, bunu yapmamış olmanız Araklılılar tarafından gerekçesi ne olursa olsun anlaşılamamıştır. Kamuoyunun zamanında ve doğru olarak bilgilendirilmesinin önemli olduğu yöneticilerin unutmaması gerekli en önemli görevi olduğu bilinmelidir.

            Ayrıca; Cumhurbaşkanının posterini kendi siyasal çıkarları için kullananlara müsaade edenler de bunun gereksiz ve yanlış bir davranış olduğunu; üstelik bu davranışın Sayın Cumhurbaşkanına da zarar verdiğini keşke hesap etmiş olsalardı. Kanunen tamamen yasak olan bu uygulamaya tenezzül edenlerin şimdiden kaybetmişliklerini anlıyorum da; kanun uygulayıcılarının kanunların ihlaline müsaade etmelerini anlayamıyorum! Kaldı ki; iktidar partisinin, yapılan bunca yanlıştan sonra Araklıdaki konumunu Cumhurbaşkanının posteri ile düzeltebilmesi bundan sonra mümkün görülmemektedir. 

            Ey mevcut iktidarı acizlikleri ile rejimleştirenler, iktidarın kanunsuz emirlerini yerine getirmeyi kendi varlık sebepleri sayanlar, kısacası; kraldan çok kralcılar; hukukun ve halkın nezdindeki görünüşünüzü dikkate almalısınız! Uygulamalarınıza bir de bu pencereden bakarsanız, toplum size layık olduğunuz değeri verir!

            Unutmayın bu millet çok eski millettir, ne badireler atlatmış, ne fırtınalar ile karşılaşmıştır ancak; aciz ve taraflı yöneticilere hiçbir zaman hak ettiğinin üzerinde de yer vermemiştir ve de vermeyecektir.

            İlgililere duyurulur!

Anahtar Kelimeler
ARAKLIARAKLİMEDYAHaber
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Hasan Süha Saral, şehrin nabzını tutmaya...

Haberi Oku