Siyaset:
Her türlü görüşmeye hazırız'

 Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen partisinin grup toplantısında yeni seçilen milletvekillerine hitap etti. Başbakan Davutoğlu, koalisyon seçeneklerinde her türlü görüşmeye hazır olduklarını belirterek, "Hangi koalisyon görüşmesini yaparsak yapalım vizyonumuzdan taviz vermeyeceğiz. 2023 vizyonumuzu bir kez daha milletimize anlatmaya devam edeceğiz." dedi.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları...

- Tabloyu anlamak ve bundan sonraki süreç için hemen 8 Haziran sabahı harekete geçtik. İl Başkanlarıyla ve belediye başkanlarıyla bir araya geldik. Gençlik kolları ve kadın kollarımızla istişare ettik.

- Herşeyden önce seçim sonuçlarıyla ilgili spekülasyon yapmadan milli iradeyi iyi okumak lazım.

-Seçimlerin birincisi ve kazanını AK Parti'dir. Matematiksel ve siyasal gerçeklik budur. Ana muhalefet lideri başarısız olmuştur.

- AK Parti'nin 56 ilde birinci parti olmuştur. 23 ilde ikinci parti, 2 ilde üçüncü parti oldu. 5 ilde milletvekili çıkaramadı.

- 22. dönemde daha başlarken bizi eksik bırakmak istediler. Kurucu genel başkanımız yasaklı kılındı. O andan itibaren engellemeler başladı. Eski Türkiye hakim kılınsın istediler ancak başaramadılar.

-23. dönemde cumhurbaşkanı AK Parti içinden seçildi. Abdullah Gül cumhurbaşkanı oldu. AK Parti kapatma davası açıldığında bir tek ses yükseldi oda milletin sesiydi.

- Biz 7 Haziran sonrası balkon konuşması yaparken aynı kararlılıkla vurguladık. Türkiye’nin belirsizliğe girmesine izin vermeyeceğiz. 

BU SÖZLERİ AYAKTA ALKIŞLANDI

- Mısır müftüsü İhvan liderinin idam cezasını onaylamış. Mursi’nin idamı da müebbete çevrilmiş. Şimdi sınav zamanıdır.

-Biz nerede dikta gördüysek onun karşısında dimdik durduk, durmaya devam edeceğiz. Bedeli ne olursa olsun. Kendimiz için ne istemişsek Ortadoğu’daki kardeş halklar için de aynısını istedik. Bu sınavdan nasıl geçilip, geçilmeyeceğini göreceğiz.

“VİZYONUMUZDAN TAVİZ VERMEYECEĞİZ”

-  Biz hiçbir zaman hiziplerin partisi olmadık. Biz emaneti milletten aldık

- Biz çıkarların ve gücün değil ajlaki değerlerin üzerinde yükseldik. Biz milletimizin benimsemediği hiçbir yönetimin AK Partiye nüfus etmesine izin vermeyeceğiz. Biz birilerinden rövanş almak için değil, bir tarihi ayağa kaldırmak için yola çıktık. İlkelerimizden bir nebze dahi taviz vermeyeceğiz.

- Kısa dönemli planlarla Başbakanlık, bakanlık koltuklarına oturalım, sonra da oradan kalkmayalım demedik. 3 dönme kuralı o yüzden uygulandı.

- Koalisyon seçeneklerine ve her türlü görüşmeye hazırız. Hangi koalisyon görüşmesini yaparsak yapalım vizyonumuzdan taviz vermeyeceğiz. 2023 vizyonumuzu bir kez daha milletimize anlatmaya devam edeceğiz.

- 8 Haziran sabahı muhtemel bir koalisyon üzerine krizle çıkabilecek olan piyasalar kısa sürede istikrara kavuştu. Çünkü AK Parti kadroları hala görev başında, piyasalar da bunu biliyor.

Anahtar Kelimeler
ARAKLIARAKLİMEDYAHaber
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Hasan Süha Saral, şehrin nabzını tutmaya...

Haberi Oku