Hayata Dönüş

 Tarihin en kötü dönemlerinden birini yaşayan ve sezonun ikinci yarısında sadece 1 maç kazanabilen Trabzonspor, Mersin İdman Yurdu ile deyim yerindeyse 6 puanlık bir maça çıktı. Kümede kalma savaşı veren rakibi karşısında tek golle zafere uzanan Bordo-Mavililer derin bir nefes aldı. Ligde oynadığı son 3 karşılaşmada sıfır çeken ve bu haftaya 14. sırada giren Fırtına, bu galibiyetle hem küme düşme potasından uzaklaştı hem de gelecek maçlar öncesi moral kazandı. Kaybetmesi halinde kritik Beşiktaş ve Sivasspor mücadeleleri öncesi iyice krize girecek olan Trabzonspor, puanını 30’a çıkartarak hayata dönüş sinyalleri verdi.



Avni Aker’de üst üste...



Bordo-Mavililer bu karşılaşma öncesinde ligdeki son galibiyetini yine taraftarı önünde kazanmıştı. 21. haftada Kayserispor’u deviren Fırtına tekrar Avni Aker’de galip geldi. Ligde bu sezon 24 maçta 9 galibiyete uzanan Fırtına, bunların 6’sını iç sahada aldı. İstatistiklere bakıldığında Avni Aker’de çok daha başarılı bir görüntü çizen Trabzonspor, üst üste çıkacağı Beşiktaş ve Sivas maçlarını da evinde oynayacak.



Yine Marin yine zafer



4 milyon Euro satın alma opsiyonuyla sezon başında Chelsea’den kiralanan Marko Marin, dün Avni Aker’de Trabzonspor’un en etkili ismiydi. 48. dakikada frikiği kullanan Alman futbolcunun vuruşunda, Cardozo’ya da çarpan top ağlara gitti. Golün ardından büyük sevinç yaşayan ve yedek kulübesine koşan Marin son olarak Kayserispor mücadelesinde fileleri havalandırmıştı. Marin’in gol attığı o maçı Trabzonspor 2-1 kazanırken, sonrasında galip  elememişti. Fırtına’nın 3 puan hasreti, dün yine Marin’in fileleri sarsmasıyla son buldu.



Şimdi sıra Beşiktaş’ta



19. haftadaki Trabzonspor-Beşiktaş maçı kar nedeniyle ertelenmeşti... Zorlu mücadele salı günü oynanacak. Hafta içindeki kritik karşılaşma öncesi Bordo-Mavili takımda artık gözler bu 90 dakikaya çevrilirken, olumlu gelişmeler yaşanıyor. Sakatlığı nedeniyle dün oynamayan Özer Hurmacı ve Muhammet Beşir bu maçta forma giyebilecek. Aynı zamanda Aykut Demir dışında tüm oyuncuların cezası da bitiyor. Salih Dursun, Galatasaray derbisindeki kırmızı kart cezasını dün itibariyle tamamladı. Muhammet Demir de sarı kart cezasını çekti. Teknik direktör Hami Mandıralı, bu iki futbolcudan yararlanabilecek. Fırtına izin yapmadan bu karşılaşmanın hazırlıklarına başlayacak.



Kartal yakın takipte



Öte yandan Avni Aker’deki Mersin İdman Yurdu maçını Beşiktaş’ın iki yardımcı antrenörü de takip etti. Şenol Güneş’in ekibinde yer alan Mehmet Kulaksızoğlu ve Tamer Tuna, Trabzonspor’u canlı olarak statta izledi. İki hocanın sık sık not aldığı dikkat çekerken, Şenol Güneş’in ise karşılaşmayı televizyondan izlediği öğrenildi.



Araklimedya.com
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

44. ULUSLARARASI TRABZON YARI MARATONU KOŞULDU

Haberi Oku