Teknoloji:
İzmit'ten Trabzon'a Uçak Seferleri Yeniden Başladı

 Türk Hava Yolları'nın alt markası  Anadolu Jet, bugünden itibaren cumartesi ve pazartesi günleri dışında haftanın 5 günü İzmit Cengiz Topel Havaalanı'ndan, Trabzon seferlerini başlattı.

İnşaatına yaklaşık 30 yıl önce başlanmasına rağmen hem 1999 Marmara Depremi'nde hasar görmesi, hem ekonomik olmayacağı gerekçesiyle ancak 2011 yılında uçuşa açılan, yeterli yolcu sayısına ulaşılamayınca 9 aydır uçuş yapılmayan İzmit Cengiz Topel Sivil Havaalanı bugün yeniden hareketlendi.

Daha önce iki firmanın Trabzon ve Erzurum'a seferler gerçekleştirdiği, cazip olması için bu kez yurdun diğer bölgelerine sabit fiyatla Ankara aktarmalı seferler de denenen Cengiz Topel Sivil Havaalanı'nda buna rağmen yeterli yolcu sayısına ulaşılamadı. Büyük uçakların iniş kalkışını sağlayacak bazı sistemleri olmayan havaalanında bu eksikliklerin de giderilmesi için çalışmalar sürerken, Anadolu Jet bugünden itibaren cumartesi ve pazartesi günleri dışında haftanın 5 günü İzmit ile Trabzon arasında karşılıklı birer sefer yapmaya başladı.

Bugün ilk kez saat 07.30'da Trabzon'dan kalkan TK-7376 sayılı 170 yolcu kapasiteli Anadolu Jet uçağı, saat 09.10'da 40 yolcusu ile Cengiz Topel Havaalanı'na indi. İzmit'tenTrabzon'a da ilk sefer saat 09.40'da yapıldı. Bu sefer, 69 yolcu ile gerçekleştirildi.

Cengiz Topel Havaalanı'nda 57 personel ile 14 emniyet görevlisi çalışıyor. Anadolu Jet yetkilileri, İzmit- Trabzon hattında maliyetlerin karşılanması için her seferde ortalama 100 biletli yolcu gerektiğini söyledi.

Kocaeli



Araklimedya.com
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Bakan Abdulkadir Uraloğlu, “KTÜ’den Başarı...

Haberi Oku