Yaşam:
100 TL için ölüme gitti

 GÜMÜŞHANE'DE 9 Şubat 2015 tarihinde iş makinesiyle menfez temizliği yaptığı sırada ani su baskını sonucu baraj sularında sürüklenerek gözden kaybolan kepçe operatörü Ekrem Şayık’ın cesedine dün sabah ulaşıldı. Şayık’ın kazadan üç gün önce işi bıraktığı ısrarlar nedeniyle yeniden göreve döndüğü ortaya çıktı.

TAŞERON ŞİRKET İŞÇİSİ

Gümüşhane'nin Kürtün İlçesi Özkürtün Beldesi’nde Süme Deresi'ni Kürtün Barajı'na bağlayan menfezi temizlerken ani su baskını sonucu baraj gölünde kaybolan kepçe operatörü Ekrem Şayık'ın hayatını kaybettiği kazanın ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı. Yaklaşık 20 gün önce 340 metre uzunluğunda tıkanan menfez için DSİ taşeron firmadan menfezin temizlenip açılmasını istedi. Bunun üzerine iş makineleriyle 340 metre uzunluğundaki tünel şeklindeki menfezin içi temizlenmeye başlandı. Yaklaşık 230 metresi temizlenen menfezde çalışan Ekrem Şayık’ın kuzeni Muzaffer Şayık durumun tehlikeli olduğunu öne sürerek işi bıraacağını belirterek, amcaoğlu Ekrem Şayık'ı da uyardı. Bu nedenle iki kuzen işi bıraktı. Daha sonra firma yetkililerinin ısrarları sonucu Ekrem Şayık, kazadan 3 gün önce tekrar işe döndü. Şayık, her an patlamaya hazır menfezin içindeki malzemeleri iş makinesiyle çıkarmaya devam etti.

EŞİ GİTMESİNİ İSTEMEMİŞ

6 gün boyunca sabahın ilk ışıklarından akşamın karanlığına kadar eşinden umutlu bir haber alabilmek için baraj kenarında bekleyen 2 çocuk annesi Eda Şayık, “Eşim hep gurbet ellerde çalıştı. Yeni köyümüze dönmüştük. Ev ve ahır yaptırıyorduk, borca girmiştik. Tehlikeli olduğunu bile bile çalışmak zorunda kaldı. Ben gitmesini istemedim ama beni dinlemedi” dedi. İşi bırakan Muzaffer Şayık ise, “Büyük bir risk vardı. Menfezin öteki tarafından yaklaşık 100 bin metre küp su toplanmıştı. Bu su bir yerde, giderek azalan malzemeleri önüne katarak patlayacaktı. Ben bunun göz göre göre ölüme davetiye çıkarmak olduğunu gördüm.  Fakat bu duruma yetkililer nasıl müsaade etti, anlak zor. Kuzenimi de uyardım ama o borcu olduğu için çalışmak zorunda kaldı. 70 metrelik bir bölüm kalınca su yol bularak patladı. Yaptığımız işin karşılığında 100 TL yevmiye alıyorduk” dedi.

32 KİŞİLİK EKİP ARIYOR

 

12’si dalgıç 32 kişilik arama ve kurtarma ekibi Şayık’ın cesedini kıyıdan 100 metre içerde buldu. Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz ise, “Gümüşhane halkına başı sağ olsun” dedi. Bu arada sular altında kalan talihsiz içinin ağabeyi Cihat Şayık'ın da 4 yıl önce Kürtün’e bağlı Üçtaş köyünde meydana gelen ve 4 kişinin yaşamını yitirdiği kamyon kazasında hayatını kaybettiği bildirildi. 



günebakış
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
emine aygun 9 yıl önce

Turkiye nezaman bu tip işyerlerindeki tehlikelere duyarli olacak
Bu minlet insan hayatini niye bir hic sayiyor

Semi Hamzaçebi: Erzincan depremi Trabzon’da...

Haberi Oku