Yaşam:
Alın bu Valiyi

 Rizespor-Fenerbahçe maçı sonrası Trabzon Havaalanı’na dönerken, Fenerbahçe kafilesine Sürmene ilçesinde yapılan silahlı saldırının yankıları devam ediyor. Olayın ardından Emre Altıntaş ve Nihat Saka’nın zanlı olarak gözaltına alınmasının ardından açıklama yapan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ün sözleri tepkiyle karşılandı. Gözaltına alınan iki kişi ise serbest bırakılmalarının ardından "Bu işi bizim üzerimize yıkacaklardı" demişti. 

Yaşananların ardından Trabzon'da Vali Abdil Celil Öz’e yönelik tepki vardı. Zanlı diye lanse edilen kişilerin suçlu diye ilan edilmesini eleştiren MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, “Burada dikkat edilmesi gereken husus, yargı kararıyla kesinleşmeden kimsenin peşinen suçlu ilan edilmemesidir” dedi. 

Saldırının profesyonelce yapıldığını iddia eden CHP Trabzon 1. Sıra Milletvekili Adayı Haluk Pekşen ise, “Olayın olduğu yer, gece oluşu, oluş saati, oluş şekli ve hedef belirleme biçimi çok profesyonel bir iş olduğunu açık bir şekilde ortaya koyuyor. Karanlık olaylar hiçbir zaman aydınlanmaz. Devlet gerçek suçluları bulmak durumundadır” diye konuştu.

İŞTE TEPKİLER

Vali Abdil Celil Öz, siyasilerin yanı sıra Trabzonlulardan da tepki aldı. Vatandaşlar, Vali Öz’ü Trabzon’un ağırlığını kaldıramadığı yönünde eleştirirken, görevdenalınması gerektiğini ifade ettiler. 

Mustafa Bekar (İş adamı): “Yapılan saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyorum. Devlet görevlilerinin başarılı olup olmayacağını denetleyecek kurumlar elbette yaşananları değerlendirecektir. Fakat, Devlet yetkilileri açıklamalarını delillere dayandırarak yapmalıydı.”

Cahit Erdem (Belediye Meclis Üyesi): “Ben bu saldırının Trabzonspor’a mal edilmek istenmesine karşıyım. Vali Bey'in yaptığı açıklamaları siyasi erkin, özellikle Cumhurbaşkanımızın yaptığı baskının sonucu geldiğini düşünüyorum. Cumhurbaşkanımız Vali’ye baskı yapmıştır ve Vali de kamuoyuna bir şeyler açıklamak zorunda kalmıştır. Keşke Cumhurbaşkanımız Şike olayında da bu kadar duyarlı olsaydı.” 

Derviş Köz (Belediye Meclis Üyesi): “Devlet, elinde kanıt olmadan konuşamaz. İlin en yüksek amiri Vali. Sen bu çocukları hiçbir geçerli kanıtın olmadan nasıl suçlu ilan edebilirsin? Belki Vali’yi Emniyet yanlış yönlendirmiş, kandırmıştır. Vali Bey derhal istifa etmelidir. İstifası için bu konu tek başına yeterlidir. Emniyet Müdürünün de burada suçu vardır.”

Oktay Orhan (Esnaf): “Valilik makamında oturan birisinin daha dikkatli olması gerekirdi. Yakalananları neredeyse kesin suçlu ilan etmesi yanlıştır.”
karadenizgazete
Anahtar Kelimeler
ARAKLIARAKLİMEDYAHaber
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Semi Hamzaçebi: Erzincan depremi Trabzon’da...

Haberi Oku