Yaşam:
Arsinli Mehmetçik'e Haciz Şoku

 Trabzon’dan askere Şiirt’e giden Er Hüseyin Emre Gürsoy’ un kredi borcu olduğu banka askeriyenin verdiği maaşa el koydu. Evine haciz gelince baba Orhan Gürsoy isyan etti.

BANKA ASKER MAAŞINA EL KOYDU

Trabzon’da yaşayan Orhan Gürsoy’un 3 oğlu da peş peşe askere gitti. 3 kardeşin askerlikleri Güneydoğu’nun kritik bölgelerine çıktı. Gürsoy’ un gecen ay büyük oğlu askeri bitirip gelirken, Siirt’in Bağgöze Jandarma Karakolu’ nda vatani görevini yapan ortanca oğlu Hüseyin Emre Gürsoy için eve icra kağıtı geldi. Askere gitmeden önce bankadan 10 bin TL kredi geçen Hüseyin Emre Gürsoy, kredisini 6 aydır ödemediği gerekçesiyle, vatanı görevini yaptığı için aldığı 300 TL maaşa el konuldu. Askerden ailesini arayan Hüseyin Emre Gürsoy’un bildirmesi üzerine bankaya giden baba Gürsoy yetkililerle görüştü. Oğlunun askerde olduğunu belirten baba Orhan Gürsoy, haczin durdurulup, geri kalan borcun yapılandırılmasını ve ödemelerin kendisi tarafından karşılamak istediğini talep etti. Banka borcun takibe girdiği için, hepsinin ödenmesi gerektiğini belirterek talebi kabul etmedi.

3 KARDEŞTE GÜNEYDOĞU’DA ASKER

Büyük oğlu yeni askerden dönen, ortanca oğlu Siirt’te, küçük oğlu ise Hakkari Şemdinli Tekeli jandarma Karakolu’nda asker olan baba Orhan Gürsoy yaşadığı duruma adeta isyan etti. 3 oğlununda Güneydoğu’ da vatanı koruduklarını belirten baba Gürsoy,” Bir baba olarak 3 evladımı vatan borcu dedim seve seve askere gönderdim. Hepsi Güneydoğu’ya düştü. vatan toprağı dedik Allaha emanet ettik. Tabiî ki kaygı ve korkularımız var. Ama biz burada evlat hasreti çekerken yaşadıklarımızı kabul edemiyorum. Siirt’te bulunan oğlun Hüseyin Emre, bankadan 10 TL kredi çekmiş. Askere gitmeden önce çalıştığı için nizamı bir şekilde ödemelerini yapıyordu. Askere gittiğinden ödemelerini yapamamış. Bizi geçen hafta aradı, “Baba askeriden aldığım maaşa kredi borcum için banka el koymuş” dedi. 300 TL alıyordu. Bankaya gidip yetkililerle görüştüm. Ödemem gereken tutarı ödeyip, yapılanma yapılmasını istedim. Banka takibe girdiği için kalan borcun tamamının ödenmesi gerektiğin söyledi. Oğlumun asker olduğunu ve anlayışlı olmalarını istedim. Bana red cevap verdiler, hacze verdikleri söylediler.

Bu bize revamıdır. Borcu inkar mı ediyoruz. Ben ödeyeyim diyorum izin vermiyorlar.” dedi. “OĞLUMU ŞEHİT MUHTARA EMANET ETTİM” Oğlunun geçtiğimiz hafta, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz’ı evinde ağırladığı için öldürülen Bağgöze Muhtarı Mustafa turhan’a emanet ettiğini belirten baba Orhan Gürsoy, “Oğlumu Siirt’deki birliğine ben kendim bıraktım. Bir gece karakolda kaldım. Bölge terör bölgesi. Ben orda geçtiğimiz gün valiyi ağırladığı için öldürülen Bağgöze Muhtarı Mustafa Turhan ile tanıştım. Beni ağırladı, oğlumu ona emanet ettim. O da “emanetin başım üstünedir” dedi. Gönül rahatlığıyla ayrıldım. Şimdi onu şehit etmişler. Allah rahmet eylesin. Onun ölümünü duyduğumuzdan beri, bize uyku haram. Biz bu sıkıntıları çekerken bir bankanın yaptığını bakın” diye konuştu.(arsinhaber)

Anahtar Kelimeler
ARAKLIARAKLİMEDYAHaber
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Semi Hamzaçebi: Erzincan depremi Trabzon’da...

Haberi Oku