Yaşam:
Bu mesajlara dikkat Onay Vermeyin

 Elektronik ticarette pazarlama ve tanıtım amaçlı ‘istenmeyen’ mesaj, arama ve e-posta gibi uygulamaların son bulmasına sayılı günler kala, şirketler ‘onay’ alabilmek için vatandaşı canından bezdirdi. Gün içinde art arda atılan mesajlarla, vatandaşa onay karşılığında iPhone, tablet, bilgisayar çekilişine katılma fırsatı sunuluyor.



STOĞU ERİTMEK İÇİN BOMBARDIMANA BAŞLADILAR

Buna ek olarak SMS gönderen firmalar ellerinde bulunan stoğu eritmek için de vatandaşı mesaj bombardımanına tutuyor.
1 MAYIS’TA YÜRÜRLÜKTE 



Elektronik ticarette, 1 Mayıs'ta yürürlüğe girecek yeni düzenleme ile ticari elektronik ileti ve mesaj, alıcıya ancak önceden onayı alınmak kaydıyla gönderilebilecek.



NELER DEĞİŞECEK?

Elektronik ticaret için hazırlanan yeni düzenlemeyle, E-ticaret işlemlerinde veri giriş hatalarının belirlenebilmesi için 'geri al', 'değiştir' ve 'sipariş özeti' gibi butonlar zorunlu olacak. Düzenlemeye göre, Reklam için gönderilen her türlü e-iletilerde onay istenecek, rahatsız eden reklam2 gün içinde kesilecek.



Yılbaşı, bayram kutlaması dönemlerinde kutlama iletileri reklam sayılarak tüketici onayı kapsamına alınacak. Böylece kutlama ve temenni iletileri de ticari ileti sayılarak tüketici onayı kapsamına alınacak.



Özellikle itiraz edilmediği takdirde esnaf esnafa SMS ya da e-posta gönderirken izin almayacak. Cihazın bakımı ya da servis için telefonunu bırakan müşteri ise reklam izni vermiş sayılacak. Borç hatırlatan SMS ya da e-postalara reklam konulamayacak

Anahtar Kelimeler
ARAKLIARAKLİMEDYAHaber
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Semi Hamzaçebi: Erzincan depremi Trabzon’da...

Haberi Oku