Yaşam:
Kopyalanan kimliği hayatını kararttı

 Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı Belde Belediyesi’nde İş-Kur aracılığı ile temizlik işlerinde çalışmaya başlayan Recep Demirci, 2013 yılında gelmeye başlayan ve halen gelmeye devam eden icra dosyaları nedeniyle zor günler yaşıyor. Kimliği kopyalanarak üzerine başka bir kişiye ait resim yapıştırılan Recep Demirci, Türkiye’nin her tarafından yapılan alışverişlerin borçlarının icra yoluyla kendisinden tahsil edilmek istendiğini söyledi. İtiraz etmediğinde borçlar üzerine kalan Demirci, mahkeme mahkeme dolaşıp borçların kendisine ait olmadığını ispat etmeye çalışıyor. Gelen icra dosyalarına itiraz etmeye yetişemediğini ifade eden Demirci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan kendisine yardım etmesini istedi.

Şu ana kadar Edirne, Keşan, Nevşehir, Düzce ve İstanbul olmak üzere Türkiye'nin değişik yerlerinden 10 günde bir kendisine icra dosyası geldiğini dile getiren Demirci, savcılığa gittiğinde ise ‘Yapabilecek bir şeyimiz yok’ cevabı aldığını ifade etti. Sürekli Ankara ve İstanbul gibi illerde açılan davalara gidip geldiğini söyleyen Demirci, maaşına gelen icralar yüzünden işten de ayrılmak zorunda kaldığını belirtti.

2 YILDA 20’DEN FAZLA İCRA DOSYASI
Devam eden davalara gidip gelmekten doğru dürüst çalışamadığını belirten Demirci, "Hala kimlik kopyalanma olayında icralar ve davalar devam ediyor. Psikolojim sürekli olarak bozuk. Nüfus cüzdanının hala kullanıldığı tespit ediliyor. Mesajlar, şirketlerin aramaları, artık bunalmış küsmüş durumdayım. Çok kötü durumdayım. Doğru dürüst çalışamıyorum. Aile düzenim kalmadı. Sürekli adliyelere gitmekten, savcılara derdimi anlatmaktan bıktım. savcılar bana 'Yapacağımız bir şey yok. Tek tek itiraz etmen gerekli' diyorlar. Buna ne ömrüm, ne de maddi gücüm yeter. İcra dosyalarından 10 tanesini kendi imkanları ile kapatabildiğini ancak hala daha eve icra kağıtlarının geldiğini söyleyen Recep Demirci, "Yaklaşık resmi olarak 10 tane icra dosyası var. Kendi imkanlarımla karşı tarafın inisiyatifi ile belki de 10 tane de kendim çevirmişimdir. Bunun arkası da yok. Sürekli olarak yeni yenide çıkmaya devam ediyor. Bitenlerle birlikte 20 den fazla icra dosyası var. İlk icra 2013 yılının Aralık ayında geldi. 1,5 senedir de sürekli olarak devam ediyor. Sürekli olarak icralar kağıtlar evime geliyor. Avukatların uyarıları. e-devlet adresime bakıyorum. Yeni yeni icralar görüyorum. Üzerine herhangi bir şey de alamıyorum. Çok mağdurum. Temizlik işlerinde asgari ücretle çalışıyordum. Maaşımın dörtte birine haciz gelince mecburen bırakmak zorunda kaldım. Yeni bir işe girdiğimde oraya da icra gelir diye korkuyorum" dedi.

TEK ÇARE CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN
Davaları takip edemeyecek duruma geldiğini, başına gelen olaydan kurtulmak için Cumhurbaşkanı ve Başbakan’dan yardım isteyen Demirci konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

"Devletimden sesimi duymalarını istiyorum. Bana sahip çıkmasını istiyorum. Sayın Başbakanımdan, sayın Cumhurbaşkanımdan. Kanunlarımızda ne imkanımız varsa Polisimizden, Jandarmamızdan bana sahip çıkmalarını istiyorum. Her an bir suç işleme durumundayım. Psikolojim artık çok kötü durumda. Cumhurbaşkanlığına dilekçemi attım. BİMER'e yönlendirilmiş. BİMER' den bana yapılacak bir şey olmadığına dair haber geldi. Adalet bakanlığına baş vurdum. Yani başvurmadığım resmi makam kalmadı. Resmi kurumlarla yazışmaktan bıktım. Devletin savcısı elimden bir şey gelmiyor derse biz Türkiye vatandaşı olarak çok mağdurum."

Anahtar Kelimeler
ARAKLIARAKLİMEDYAHaber
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Semi Hamzaçebi: Erzincan depremi Trabzon’da...

Haberi Oku