Trabzon Büyükşehir Belediyesi il genelinde ağaç seferberliği başlattı.
Geçtiğimiz günlerde Trabzon’u etkisi altına alan yoğun kar yağışı sırası ve sonrasında zarar gören ağaçlar için restorasyon çalışması başlatan Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi; hasar görmüş, yaralanmış, insanlar için tehlike arz eden ağaçlarda budama ve restorasyon çalışması gerçekleştiriliyor. İl genelinde sürdürülen çalışmalarda ana arterler, okul bahçeleri, cadde ve sokaklara öncelik veriyor.


MAYIS SONUNA KADAR BİN ADET AĞAÇ DİKİLECEK

Büyükşehir Belediyesi ayrıca Trabzon’u yeşillendirmeye devam ediyor. Bu konuda çalışmalarına süratle devam eden Park ve Bahçeler Dairesi, Mayıs ayı sonuna kadar Trabzon il genelinde bin adet ağaç dikimi gerçekleştirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

GÜMRÜKÇÜOĞLU: YEŞİLE ÖZEL ÖNEM VERİYORUZ

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kar nedeniyle hasar gören ağaçlarda restorasyon çalışmalarını ivedilikle sürdürdüklerini kaydederken, “Bu çalışmalar hem ağaçlarımızın sağlıklı şekilde yaşamlarını devam ettirmeleri, hem de toplum sağlığının korunması için önem arz ediyor. 8 yıldır Trabzon’u yeşillendirmeye her zaman özel önem verdik. Bu kapsamda 2017 yılı içinde bin adet ağaç dikimi gerçekleştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Mayıs ayı sonuna kadar bu çalışmamızı tamamlamış olacağız” dedi.  



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

BAŞKAN ZORLUOĞLU PROJE ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

Haberi Oku