Güncel:
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na Trabzon iş dünyasından TOGG teşekkürü
 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'na (TTSO) 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu, iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi.

Toplantıya TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Meclis Başkanı Şadan Eren, TOBB Başkan Yardımcısı Ali Kopuz, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Aziz Karamehmetoğlu, oda ve borsa başkanları, TTSO meclis başkanlık divanı, yönetim kurulu, meclis ve meslek komitesi üyeleri katıldı.

EREN: TOBB HER ZAMAN İŞ DÜNYASININ SESİ OLMUŞTUR

TTSO Meclis Başkanı Şadan Eren, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, "Sayın Başkanımıza şahsım ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası meclisi adına hoş geldiniz diyorum. Çanakkale zaferimizin 108'inci yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyorum. TOBB zor günlerde her zaman iş dünyasının sesi olmuştur. Pandemi dönemindeki zor günleri sizlerin yoğun gayreti ile atlatan iş dünyamız, önderliğiniz ile, inşallah önümüzdeki dönemde de Türkiye'nin lokomotifi olma özelliğini sürdürecektir. Milletimizin yaraları yine el birliği ile sarılacak, ülkemiz iş dünyası hedeflerine doğru koşacaktır. Bir kez daha Sayın Başkanımızı Odamızda konuk etmekten duyduğumuz memnuniyeti belirtiyor, ülkemizin bu zor gününde gösterdiğiniz dayanışmaya, verdiğiniz katkılara teşekkürlerimi arz ediyorum. Allah ülkemize böyle bir afeti, böyle bir acıyı tekrar yaşatmasın. Hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, hepinize saygılar sunuyorum" dedi.

ÇELEBİ: DEPREMZEDELERİN İSTİHDAMINA KATKI SAĞLIYORUZ

TTSO Başkanı Erkut Çelebi de konuşmasının başında "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımızın bütünlüğü ve milletimizin güvenliği için hayatını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Önümüzdeki Ramazan ayının bütün milletimize ve İslam alemine hayırlı olmasını diliyorum. 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum" ifadesini kullandı. Çelebi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Depremlerin hemen ardından Trabzon iş dünyası olarak tüm kaynaklarımızı ve imkanlarımızı seferber ettik. Öncelikle acil ihtiyaç malzemelerini tespit ederek bunları en hızlı ve etkili şekilde afet bölgesine ulaştırdık. Daha sonra da felaketin yaralarını sarmak için elimizden gelen çabayı gösterdik ve göstermeye devam ediyoruz. Resmi kayıtlara göre deprem bölgesinden ilimize yerleştirilen yaklaşık 19 bin depremzede kardeşimizin normal hayata geçiş süreçlerine katkı vermekteyiz. İŞKUR ile başlattığımız çalışmayla Trabzon'a yerleşen depremzedelerin iş kollarına göre istihdam edilmelerine katkı sağlıyoruz. Odamızda açtığımız İŞKUR noktasında işverenlerle depremzede vatandaşlarımızın yüz yüze görüşme ve eşleştirme çalışmalarını yapıyoruz. Bugüne kadar 639 başvuru aldık, bu başvuruların 45'i özel sektör 43'ü kamu olmak üzere toplam 88 kişisi istihdama katıldı. Yaşanan felaketin ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde başlatılan TOBB Tedarikçim programı ve konut seferberliğine de Trabzon iş dünyası olarak destek vermekteyiz.

HİSARCIKLIOĞLU'NA TOGG TEŞEKKÜRÜ

Başkan Çelebi, TOGG'un ön sipariş aşamasına gelmesinin heyecanını yaşadıklarını da belirterek, "Türkiye'nin Otomobili Girişim Gurubu olarak Türk iş dünyası milletimize verdiği sözü kısa sürede yerine getirdi. 2017 yılında Cumhurbaşkanımızın çağrısına karşılık vererek Türk milletine verdiğiniz sözünüzün ardından, bugün Türkiye'nin otomobilinin ön sipariş aşamasına gelmesinden büyük bir mutluluk ve onur duymaktayız. Bu başarı iş dünyasına büyük bir cesaret ve azim vermiştir. Başta siz olmak üzere projede emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Trabzon 2022 yılında da ihracatı 1 milyar doları geçen illerin arasında yer aldı. Trabzon iş dünyası olarak üretmeye devam edeceğimizi, istihdama, ihracata daha fazla katkı vereceğimizi vurgularken, ziyaretiniz için bir kez daha şükranlarımızı sunuyorum" ifadesini kullandı.

HİSARCIKLIOĞLU: GÖREV SÜRESİNİ HERKES İYİ DEĞERLENDİRMELİDİR

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu da seçimler sonrası gelinen makamların, hizmet etme makamları olduğunu vurgulayarak, 'insanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır' düsturundan hareket ettiklerini bu nedenle önümüzdeki görev süresini herkesin iyi değerlendirmesini diledi. Hisarcıklıoğlu, meclis üyeleriyle karşılıklı görüş alışverişinde de bulundu.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'na daha sonra ziyaretinin anısına gümüş işlemeli fincan takımı ve Trabzon'da TOBB ve TTSO'nun da içinde yer aldığı projede kapsamında üretilen Hisariçi marka çikolatalardan hediye edildi.

HİSARCIKLIOĞLU NİKAH ŞAHİDİ OLDU

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TTSO Başkanı Erkut Çelebi'nin oğlu Doğukan Çelebi ile Burçak Çolak'ın nikahına da katıldı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nun kıydığı nikahın şahitleri arasında TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun yanı sıra Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, TTSO Meclis Başkanı Şadan Eren ve Meclis Başkan Yardımcısı Selçuk İskender de yer aldı. Hisarcıklıoğlu, genç çifte mutluluklar diledi.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Siyasi ayrım yapmadan BÜTÜN KARDEŞLERİMDEN...

Haberi Oku