Teknoloji:
'Sektör Kampüste Programı” İş Birliği Protokolü İmzalandı
 T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Üniversitemizin de Paydaşı Olduğu “Sektör Kampüste Programı” İş Birliği Protokolü İmzalandı

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücülüğünü üstlendiği, 20 paydaş üniversite ve 20 paydaş firmanın yer aldığı, yükseköğretim kurumları ile özel sektörde yer alan firmaları bir araya getirerek “Milli Teknoloji Hamlesi”ne ivme kazandırmayı amaçlayan Sektör Kampüste Programı Paydaşlık Protokolü, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kütüphanesi’nde, ilgili kamu ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla imzalandı. 
Türkiye’nin son çeyrek asırda gösterdiği milli atılım ile teknolojisinin her alanında küresel ölçekte söz söyleme iddiasını taçlandıracak olan Sektör Kampüste Programı Paydaşlık Protokolü İmza Töreni’ne; Karadeniz Teknik Üniversitesi-TUSAŞ, Ankara Üniversitesi- Aselsan, Erciyes Üniversitesi-Aspilsan, İstanbul Teknik Üniversitesi-Arçelik, Bolu Üniversitesi-Barikat, Sabancı Üniversitesi-Baykar, Çukurova Üniversitesi-Cezeri, Koç Üniversitesi-Kariyer.net, Gazi Üniversitesi-Obss, Dicle Üniversitesi-Profelis, Bilkent Üniversitesi-SAS, Orta Doğu Teknik Üniversitesi-STM, 9 Eylül Üniversitesi-Turkcell, 19 Mayıs Üniversitesi-Tübitak, Atatürk Üniversitesi-Türksat,  Gebze Teknik Üniversitesi-TSE, Pamukkale Üniversitesi-Türk Patent, Sakarya Üniversitesi-Ulak Haberleşme, Hitit Üniversitesi- Yongatek, Kocaeli Üniversitesi- Ziraat Teknoloji eşleşmelerini temsilen katılan üniversite ve özel sektör yetkilileri; “Milli Teknoloji Hamlesi”ni gerçekleştirecek nitelikli genç insan kaynağının yetiştirilmesi hedefi doğrultusunda, teknoloji ekosistemindeki güncel bilgi ve deneyimin üniversite öğrencilerine kazandırılması amacıyla T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Sektör Kampüste Programı kapsamında iş birliğini taahhüt etti.
Milli Teknoloji Hamlesi odağında yer alan araştırma merkezleri, üniversiteler ve firmalara, ihtiyaç duydukları nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi ve geliştirilmesi noktasında destek sağlamayı planlayan Sektör Kampüste Programı’nın uygulanacağı Milli Teknoloji Akademisi’nin altyapısının kurulmasından ve geliştirilmesinden yönetilmesine kadar tüm süreçte iş birliği oluşturmayı amaçlayan protokolü, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli Teknoloji Genel Müdürü Zekeriya ÇOŞTU ile Üniversitemiz adına Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI imzaladı. Tören, hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.


Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Trabzon Makina Mühendisleri Odası Başkanı...

Haberi Oku