Yaşam:
ÇAYKUR'a işçi alımı ile ilgili açıklama

 ÇAYKUR'A 3 BİN 500 İŞÇİ ALIMI

 
Sütlüoğlu, işçi alım müracaatlarının bugün İş-Kur üzerinden sona ereceğini belirterek, "İşçi alımı için ocak ayında çalışmaları başlattık. Zamanında müracaatımızı yaptık. Gecikmenin nedeni İş-Kur'u bağlayan mevzuatın değişmesinin 2,5 ay sürmesinden kaynaklanmaktadır. Bağlayıcı mevzuat çerçevesinde alımlar yapılmaktadır. Yükleme işçilerin tamamının erkek olmasını isterken mevzuat buna izin vermedi. Bakanlar Kurulu kararı ile yapılan çalışma 2,5 ay zaman aldı" dedi.
 
İşçi alımı için kuraların Rize'de 5 Mayıs, Trabzon 6 Mayıs, Artvin 7 Mayıs ve Giresun'da 8 Mayıs'ta noter huzurunda yapılacağını kaydederek, şöyle devam etti:
 
HİÇ KİMSENİN KONTENJAN HAKKI YOK
 
"Ben dahil hiç kimsenin kontenjan hakkı yoktur. Benim dahi bir kişi için inisiyatif kullanma hakkım yoktur. Vatandaşlarımız bundan müsterih olsun. İnşallah aldığımız 3 bin 500 işçiyi en kısa sürede başlatmış olacağız. Sürgün başlar başlamaz işe başlamaları mümkün olmayabilir. Her ihtimali gözönünde bulundurarak yükleme ihalelerini yaptık. Birinci sürgünde yükleme ihalelerini alan arkadaşlar vasıtasıyla bu işleri yürüteceğiz."
Anahtar Kelimeler
ARAKLIARAKLİMEDYAHaber
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Semi Hamzaçebi: Erzincan depremi Trabzon’da...

Haberi Oku