Eğitim:
YOMRA VAKFI HİZMET BİNASI GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

 Yomra’da Hürriyet Parkı’nın hemen yanında yapılan ve tarihi görünümü ile bir hayli ilgi çeken Hizmet Binasının açılışına; AK Parti Trabzon Milletvekili Vehbi Koç, CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Yomra Kaymakamı Muhammet Öztabak, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, TTSO Başkanı Erkut Çelebi, TTSO Meclisi Başkan Vekili ve İş Kadını Hülya Ulusoy, AK Parti Yomra Belediye Başkan Adayı Abdülkadir Özdemir,  MHP Yomra İlçe Başkanı Osman Dilaveroğlu, CHP Yomra İlçe Başkanı Galip Pekşen, İYİ Parti İlçe Başkanı Gökcan Şahin,  AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Ayfer Cihan, İlçe Müftüsü Celal Malkoç, Yomra Kaymakamlığı Daire Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, STK Başkanları ve temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 



Açılış töreninin sunuculuğunu Nida Örgün'ün yaptığı proğram ilk önce  Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Vakıf Başkanı Yüksel Ayaz ile Kurucu Başkanı Rahmi Boran açılış konuşmalarını yaptı. 


Trabzon Büyükşehir Genel Sekreteri ve Yomra Vakfı Yönetim Kurul Üyesi Merhum Ahmet Adanur’un da sık sık anıldığı açılış töreninde, isminin verildiği toplantı salonu da görenleri duygulandırdı. 



Açılış konuşmasını yapan Yomra Vakfı Başkanı Yüksel Ayaz yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Vakfımızın kurumsal bir kimliğe kavuşması ve çalışmalarının bizden sonra da sürdürülebilir olması için birçok çalışma yaptık. Artık kişilerden bağımsız, sağlam yürütülebilir, sürdürülebilir bir tüzükle ve yönetmelikle beraber, vakıf binamız inşallah bu yapının içerisinde yaşayacak ve uzun yıl hizmet verecektir. Yeni binamızın hayırlara vesile olmasını Rabbimden temenni ediyorum. Öncelikle vakfımızın kuruluşundan bugüne kadar geçen yirmi altı yıl içerisinde görev yapan başkanlarıma, yönetim kurullarına, hizmet vermiş bütün arkadaşlarımıza ve abilerimize teşekkür ediyorum. Ahireti intikal edenlere de Allah'tan rahmet diliyorum. Sevenlerine başsağlığı diliyorum. 


Değerli hemşerilerim, vakfımızın genellikle yoksula, ihtiyaçlılara veya öğrencilere destek vermek için kurulduklarını düşünüyorlar. Oysa vakıflar bulundukları o coğrafyanın ekonomik, kültürel, sivil toplum örgütlerine ve kamu kurum kuruluşlarına bir araya getirecek, bütünleştirecek ve hep beraber hizmet edecek şekilde hizmet sunarlar. Bizler de aynı düşünceyle yola çıktık ve bütün kurumlarımızı, STK'larımızı, bütün iş adamlarımızı, Yomra'ya gönül vermiş hemşehrileri, bu bina içerisinde bir araya getireceğiz. Ve hep beraber Yomra’mız için bir şeyler yapmaya çalışacağız.



HİZMETLERİMİZİ BU BİNA ÇATISI ALTINDA TOPLAYACAĞIZ
Kıymetli arkadaşlar, geçen sene öncelikli hedefimiz sizlerin desteğiyle vakfımıza ait kalıcı bir bina yapmak olacaktır diye bir söz vermiştik. Bugün sizlerin desteğiyle bizleri bir araya getirecek olan bu eser Yomra’mız için yapacağımız çalışmaları, araştırmaları, çatısında arşivleyerek geleceğe taşıyacak. Kısacası hizmet akışımızı bu vesileyle iletişimimizi ve hizmetlerimizin kalitesini ve hemşerilerimizle olan iletişimimizi artıracak. Bu hizmetlerle hepimizi bu bina çatısı altında toplanacağız. STK'larımızın, kurumlarımızın Yomra'da ortak bir çalışma yürüteceklerine inanıyorum. Bir yıl önce aramızdan ayrılan ve vakfın bugünlere gelmesi de çok emeği olan bana da bu görevi üstlenmemde cesaret veren Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri'miz merhum Ahmet Adanur'u saygı ve rahmetle anıyorum. Kendisi bize çok büyük destekler verdi ve bu vakfı inşaatının başlangıcında projelendirilmesinde çok katkısı oldu. Biz kendisiyle bu projenin oluşturulmasında bu projenin hayata geçirilmesinde birçok detayı beraber karar verdik.


ÖĞRENCİLERE BURS İMKANI
Örnek veriyorum arkanızda gördüğünüz toplantı salonun kapısını bu kadar geniş olmasına kendisi karar verdi. Bugün görüyorum ki bu toplantı salonun kapısı bu kadar geniş olunca yağmurlu günlerde çok daha rahat etkinlik yapılacak bir düzeye geldi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Yine Ahmet Adanur abimiz Yomra Vakfımızın vakıf logosunu oluşturmasında büyük çalışmalar yaptı. Kendisi Yaptırdı. Bütün yönetim kurulumuza sundu. Görüşleri aldı ve bugün arkamda gördüğünüz bu logonun oluşması yine başkanımızın eseridir. Gelecekte neler yapacağımızla ilgili birkaç konudan bahsetmek istiyorum. İlk etapta elli tane öğrencimize burs vermeyi düşünüyoruz. Bununla ilgili belli yönetmelik çalışmalarına başladık. Ayrıca üye olmak isteyen vatandaşlarımız için de bir yönetmelik çalışmalarımız var. İnşallah birkaç gün içerisinde ilgili bir bildiri yayınlayacağız ve üye olmanın önünü açacağız. Daha sonrasında Yomra’mızda her ay bir eğitim semineri vermeyi düşünüyoruz. Bunlarla ilgili de çalışmalarımız başladı. Her ay burada kurumlarımızda bir eğitim semineri olacaktır inşallah. 



Vakfımız bu faaliyet merkezi hizmet binası inşallah tüm yöneticilere, tüm üyelerimize, hemşehrilerimize hayırlı olsun diliyorum. Tüm buradaki katılımcılar nezihinde öncelikle özverili ve organize bir çalışma gerçekleştiren yönetim kuruluna çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu binanın oluşmasında bize de çok büyük destek veren Yomra Kaymakamımıza, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Yomra Belediye Başkanımıza, Ortahisar Belediye Başkanımıza, hayırseverlere, katkı verenlere çok çok teşekkür ediyorum. Bu eser herkesin ortak çalışmasıyla ortaya çıkmış bir eserdir. Yani bu eser inşallah yıllar sonra bu katkı verenlerin isimlerini ve bilgilerini burada arşivlerde saklayacağız ve bu eserin ortaya çıkması elliye yakın kişinin oluşturmuş olduğu katkıları da kaleme alacağız inşallah. Bu vesileyle şimdiden Ramazan Bayramı'nızı kutluyorum. Allah'ım bizi Ramazan Bayramı'na ulaştırmasını niyet ediyorum. Çok teşekkür ediyorum katılımlarınız için. Hoş geldiniz tekrar. Sefalar getirdiniz. Hayırlı uğurlu olsun inşallah.” “ diye konuştu



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Ali Kemal GÜVELİ’den Büyük Başarı…

Haberi Oku