Magazin:
ENGELSİZ YAŞAM AKADEMİSİ YIL SONU ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ
 Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile açılan Engelsiz Yaşam Akademisi 2022-2023 eğitim öğretim yılı sene sonu programını Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde gerçekleştirdi. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu özel gereksinimli bireyler için yaptığı çalışmalarla gönüllere dokunmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda hizmete giren Engelsiz Yaşam Akademisi 2022/2023 eğitim öğretim yılı sene sonu programı büyük ilgi gördü. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Milli Eğitim İl Müdür Yardımcısı  Fatma Akkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti. 


AİLELERİN YÜKÜNÜ HAFİFLETİYORUZ
Büyükşehir Belediyesi Sağlık İsleri Dairesi Başkanı Sebahattin Yazıcı yaptığı açıklamada, “Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Akademisi olarak, Akademimizdeki hizmeti Halk Eğitim Müdürlüğü ile birlikte gerçekleştirmekteyiz. Akademimiz de 82 kayıtlı kursiyerimize hizmet verilmektedir. Özel gereksinimli kursiyerlerimiz için 24 öğretmen tarafından El sanatları, Takı tasarım, Resim ve giyim olmak üzere toplam 7 mesleki sınıf ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi, Beden Eğitimi ve Müzik dersleri ile beraber yemek ve pastacılık dersleri de verilmektedir. Kursiyerlerimize verilen bu eğitimler ile yeteneklerini ortaya çıkarmalarına destek olmaktayız. Ayrıca kursiyerlerimizin beden ve zihin gelişimlerini desteklerken onlara sosyal yaşam alanı da sunmaktayız. Bunlara ek olarak sabah ve akşam servis hizmeti, rehberlik ve yemek hizmeti ile kursiyerlerimizin değerli ailelerinin biraz olsun yükünü hafifletmeye çalışmaktayız. Akademimizde ve diğer özel gereksiminli okullar da verilen yemek ve servis hizmetinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza huzurlarınızda teşekkür ederiz” dedi.


GÖSTERİLER DUYGULANDIRDI
Konuşmaların ardından program Kuran Tilaveti, Semazen gösterisi, Hadis okumaları, Esmaül Hüsna ve ilahi dinletisi, şiirler ve dua, Çift dansı gösterisi, İşaret dili ile Tatlım tatlım şarkısı, Zeybek gösterisi, Defile Gösterisi, Atma Türkü, Potpori gösterisi ile devam etti. Yapılan gosteriler programa katılanlara duygusal anlar yaşattı. Program “Hayat Bayram olsa” şarkısı ile son buldu.


Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Akademik Odalardan Trabzonspor’a destek

Haberi Oku