Teknoloji:
ALİ BABA GEZERAVCI: 'OĞLUM ALPER DEĞİL, AĞABEYİ ALPARSLAN RİZE'DE DOĞDU”
 ALİ BABA GEZERAVCI: “OĞLUM ALPER DEĞİL, AĞABEYİ ALPARSLAN RİZE’DE DOĞDU” 

Haber:Dilek ONAY CAN

Türkiye’nin ilk insanlı uzay misyonu kapsamındaTürkiye, Ulusal Uzay Programı çerçevesinde uzaya  gönderilen astronot Alper Gezeravcı Türkiye’nin gururu oldu. 
Bu gururdan pay alanlardan biri de Rizeliler. Zira, Astronotumuz Alper Gezeravcı’nın babası Rize’nin Andon/küçükçayır da 2 yıl öğretmenlik görevi yapmış.

İlk öğretmenlik görevi Rize’ye çıkan Ali Baba Gezeravcı’nın görev aldığı yer ise eski adıyla Andon olan Merkeze bağlı Küçükköy Çatum ilkokulu olmuş.

1977- 1979 yılları arasında iki yıl burada görev yapan Ali Baba Gezeravcı’nın burada da bir oğlu dünyaya gelmiş. Ancak, Gezeravcı ailesinin Alparslan adını verdikleri çocukları yaşamamış. Çocuklarını Küçükçayır’da defneden aile için bu durum Rize’den bir acı hatıra olarak kalmış.

Rize’de 2 yıl görevde kaldıktan sonra tayini Ağrı’ya çıkan Ali Baba Gezeravcı okullar başlayıncaya kadar memleketi Mersin’in Silifke ilçesinde bulunduğu sırada da bu kez astronotumuz Alper dünyaya gelmiş. (1979)

Rize’de görev yaptığı süre içerisinde okuttuğu birçok öğrencisiyle hala görüştüğünü belirten Ali Baba Gezeravcı, oğlu Alper’in astronot olarak seçilmesinden son derece mutlu olduğunu belirterek bizim aracılığımızla Rize’ye, dostlarına, tanıdklarına selamlar gönderdi..


Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Trabzon Makina Mühendisleri Odası Başkanı...

Haberi Oku