Eğitim:
KTÜ'DE 'YAPAY ZEKÂ VE VERİ BİLİMİ” BÖLÜMÜ AÇILMASINA YÖK'TEN ONAY
 

GELECEĞE YÖN VERECEK NESİLLER YETİŞTİRİLECEK

 

Gençlerin, ülkemiz için stratejik önem taşıyan bir mesleğe sahip olabilmesini önceleyen KTÜ’de “Yapay Zekâ ve Veri Bilimi” Bölümüaçılmasına YÖK’ten onay çıktı.

 

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden (KTÜ) önemli bir adım. Teknolojiye ayak uyduracak milli kadroların yetişmesini, yetenekli insan gücünün oluşturulmasını, teknolojik ilerlemeye yön veren ve gençlerin ülke için stratejik önem taşıyan bir mesleğe sahip olabilmesini önceleyen KTÜ’de, “Yapay Zekâ ve Veri Bilimi” Bölümüaçılması için harekete geçildi. Günümüzün teknolojik ve endüstriyel ortamında son derece önemli bir alan haline gelen Yapay Zekâ ve Bilgi Mühendisliği; derin öğrenme ve diğer yapay zekâ teknikleri, otomasyon, veri analizi, tahmin ve karar alma gibi birçok alanda büyük başarılar elde edilmesini sağlamaktadır. Bu amaçla harekete geçen KTÜ Senatosu, gerekli beyin gücünün yetiştirilmesi için “Yapay Zekâ ve Veri Bilimi Bölümü”nün açılmasını, Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) önerdive talebi uygun gören YÖK, bölümün açılmasını onayladı.

 

 

“ÖNEMLİ BİR ADIM ATILMIŞTIR”


Yapay Zekâ ve Veri Bilimi Bölümü’nün açılmasının, bölge ve ülke için önemine vurgu yapan KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, “Cumhuriyet’in 100. yılı, savunma sanayii alanından enerjiye ve ulaşıma kadar birçok platformda büyük projelerin hayata geçtiği bir yıl oldu. TOGG, TCG Anadolu, KAAN ve Anka-3 gibi dev eserler ülkemize kazandırıldı. Unutulmamalıdır ki; ‘yenilikler’ deneyimli insan gücü ve yeni teknolojiler gerektirmektedir. Bu bağlamda Yapay Zekâ ve Bilgi Mühendisliği, günümüzün teknolojik ve endüstriyel ortamında son derece önemli bir alan haline gelmiştir. Yapay Zekâ alanındaki mühendislere, hemen her alanda ihtiyaç duyulmaktadır. Yapay Zekâ Mühendisliği; etik, güvenlik ve veri gizliliği açısından da önemlidir. Büyük verilerin yapay zekâ yöntemleriyle analizleri sayesinde, gelecekteki eğilimleri tahmin etmek ve karar verme süreçlerini iyileştirmek mümkün olmaktadır. Bu noktada Üniversitemiz, önemli bir adım atmıştır. Amacımız; teknolojik ilerlemeye yön veren bireyler yetiştirmek ve gençlerimizin, ülke için stratejik önem taşıyan bir mesleğe sahip olmalarını sağlamaktır.” dedi.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Ali Kemal GÜVELİ’den Büyük Başarı…

Haberi Oku