Güncel:
Fındık Sektöründe Kümelenme Çalışmalarının Başlatılması ve Rekabetçiliğin Artırılması
 

URGE Projesi İçin İlk Adım Atıldı

Borsamız tarafından hazırlanıp Ticaret Bakanlığı’na sunulan “Ordu İli Fındık Sektöründe Kümelenme Çalışmalarının Başlatılması ve Rekabetçiliğin Artırılması” başlıklı URGE Projemiz desteklenmiştir.

 

Borsamız tarafından hazırlanıp Ticaret Bakanlığı’na sunulan “Ordu İli Fındık Sektöründe Kümelenme Çalışmalarının Başlatılması ve Rekabetçiliğin Artırılması” başlıklı URGE Projemiz desteklenmiştir.

İhtiyaç Analizi ile başlayacak sürecin ilk adım toplantısı 29.04.2024 tarihinde gerçekleştirildi.

Açılışta bir konuşma yapan borsamız yönetim kurulu başkanı Ziver KAHRAMAN şöyle dedi.

Değerli üyelerimiz

Bir proje kapsamında sizleri “evinizde” ağırlıyor olmanın huzuru ve onuru içinde selamlıyorum.

Sürecin hayırlara vesile olmasını diliyorum.

“Ordu İli Fındık Sektöründe Kümelenme Çalışmalarının Başlatılması ve Rekabetçiliğin Artırılması” başlıklı URGE Projemiz Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenme başarısı göstermiştir. Projenin adımları, nitelikleri ve nihai noktada yabancı pazar tespiti ile hareketliliği konusunda uzman ekip gereken bilgilendirmeyi birazdan yapacak.

 

“Marifet iltifata tabiridir” düsturundan hareketle, projenin hazırlanması, sunumu, takibi gibi hususlardaki başarılarından dolayı Proje Ofisimizi ve çalışanlarımızı tebrik ediyorum.

URGE Projeleri “kümelenme” mantığı çerçevesinde uluslararası rekabete hazırlanmamız ve rekabetten üstün çıkmamız adına önem arz etmektedir. Günümüz şartlarında rekabete etki eden birçok faktör vardır ve şartlar çok hızlı değişmektedir. Bu değişime ayak uydurabilen, vahşi rekabet yerine kümelenme işbirliği ile kurumsallaşabilenler kâr maksimizasyonunu tesis ederek yarına kalacaktır.

URGE Projeleri, ihracatçı firmalar yaratmanın stratejik süreci, planıdır.

URGE Projeleri ihtiyaç analizi, eğitim, danışmanlık, firmaların kendilerini ve pazarı doğru tanımaları, doğru pazarda tam zamanında yer almaları gibi stratejik adımları içermektedir.

Dünyadan arî yaşamanız mümkün ve sürdürülebilir değildir. Ülkemizde ve dünyada işletmeler büyük oranda KOBİ ‘dir ve “İhracatçı KOBİ” ler yaratılması gibi bir vizyon taşıyan URGE Projeleri, rekabeti tabana yaymaktadır.

Ordu Ticaret Borsası’nın siz değerli üyeleriyle yürüteceği bu projenin de bir “başarı hikâyesi” olacağına yürekten inanıyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.

İhtiyaç Analizi’nin yol haritası hakkında sunum yaparak bilgi veren uzman ekip aynı zamanda Yeşil Mutabakat hakkında da bilgi verdi.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Avrupa Birliği, benzinli motorla hasadın önüne...

Haberi Oku