Sağlık:
Bu nasıl zam! Eczacı mağdur, Hasta mağdur…

 

İlaç fiyatlarına gelen zam haberi sonrası 18. Bölge Trabzon Eczacılar Odası Başkanı Ecz. Özlem Uğurbaş Arslan açıklamalarda bulundu.

Ecz. Özlem Uğurbaş Arslan açıklamasında: “İlaç temini gerçekleştiremediğimiz için hastalarımıza sağlık hizmeti sunamıyoruz. 16 Aralık 2023 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan ve 25 Aralıkta yürürlüğe girecek olan  ilaç zammı bizleri zor durumda bırakmıştır.

Reçetelerimizde yazılan ilaçları ancak  birer tane temin edecek bir duruma düşürüldük. Sağlık Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığını göreve davet ediyorum.

Akaryakıt zammı bile ilan edildiği günün gece yarısından itibaren geçerli diye duyurulurken meslek olarak yaşadığımız bu işkence kabul edilecek gibi değildir. Her şeye yok deyin ama İlaca değil. İlaç ulaşılabilir olmalıdır.

 

16 Aralıkta yayımlanan duyuru ile 14.387 kuruş olan ilaç kuru 17.548 kuruşa yükseltilmiştir. Buna rağmen reel kurun ancak % 55 ine ulaşabilmiştir. İlaç sanayi tarafından tatminkar olmayan bu oran önümüzdeki günlerde de ilaç yoklarına çözüm olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

 Haber: Arif AZAK



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

METİN SERDAR: “Sağlık Çalışanlarının...

Haberi Oku