Ekonomi:
BÜYÜKŞEHİR'DE İŞÇİLER ENFLASYONA EZDİRİLMEDİ

 Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Hizmet İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesinin 2’nci 6 aylık döneminde de işçiler enflasyona ezdirilmedi. 5 yıldır tüm personelinin daha iyi şartlarda çalışması için imkânlarını seferber eden Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, 6 ay için yüzde 58 oranında zamma imza attı.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, görev süresi boyunca personelinin maaş zammı ve sosyal haklardan en üst düzeyde faydalanmaları için tüm imkânlarını seferber ediyor. 5 yıldır çalışanın yanında bir tutum sergileyen Başkan Zorluoğlu, Hizmet İş Sendikası ile imzalanan Toplu İş Sözleşmesi kapsamında Trabel, Turkuaz, Tulaş, Trabsu, Kent ve Trabitaş anonim şirketlerinde çalışan 2 bin 620 işçinin yüzünü güldürmeye devam ediyor. İşçilerin zamlı maaşlarından bu ay yararlanacağı ve en düşük maaşın 28 bin lira, ortalama maaşın 31 bin lira, en yüksek maaşın ise personelin yaptığı işin niteliğine göre 35 bin lira civarında olacağı öğrenildi. Öte yandan toplu taşıma hizmet kolunda faaliyet gösteren otobüs şoförlerine ilave ödeme yapılacaktır.  

 

5 YIL ÇALIŞANIMIZIN YANINDA OLDUK

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, 5 yıldır işçi-memur ayrımı yapmadan tüm çalışanların yanında olmaya özen gösterdiklerini belirterek, “Bizim için personelimizin mutlu olması çok önemli. Sendika ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi iştirakleri arasında 1 Temmuz 2023 yılında imzalanan toplu iş sözleşmesi kapsamında emekçimizin kazançlarını iyileştirerek hak ettikleri maaş zammını vermiştik. Şimdi de imza attığımız zam oranı ile işçilerimizi enflasyona ezdirmemeye gayret gösterdik” dedi. 

 

İŞÇİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN

Çalışanlar mutluysa kendilerinin de mutlu olduğunu belirten Başkan Zorluoğlu, “Her fırsatta dile getirdiğim gibi çalışma arkadaşlarımızı kendi ailemiz gibi gördük ve onların mutlu olduğu bir ortamı oluşturmayı hedefledik. Onlar mutluysa biz de mutlu olduk. Doğal afetlerde, kar yağışlarında, altyapı ve yol çalışmalarında ve diğer tüm alanlarda mesai arkadaşlarımın nasıl çalıştığını, nasıl emek verdiğini her fırsatta bizzat gözlemledim. Yeni zamla birlikte işçimizin alacağı en düşük ücret 28 bin civarına çıkmış oluyor. Tabii sorumluluk vesaire gibi hususlarla ve diğer yardımlarda ortalaması yükselmiş oluyor. İşçilerimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Trabzon'a büyük talep var, direkt seferlerin...

Haberi Oku