Siyaset:
İbrahim Sağıroğlu: 'Biz Satmayacağız, Alacağız. Helalleşmeye ve Kucaklaşmaya Geliyoruz”
 

Demokrat Parti Lideri Gültekin Uysal, Yomra'da düzenlenen aday tanıtım toplantısına katıldı.

 

Yomra Eski Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, Beşikdüzü mevcut Belediye Başkanı Ramis Uzun ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Metin Günay, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçim öncesi Demokrat Parti'ye geçmiş ve yeni dönem için Belediye Başkan adayı olmuştu.

 

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın katılımıyla gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısına Demokrat Parti Trabzon İl Başkanı Ali Akar, Ordu İl Başkanı Selçuk Yücesan, Rize İl Başkanı Hamit Çelik, Gümüşhane İl Başkanı Şerif Akıntürk, Erzincan İl Başkanı Fikret Eser, Elazığ İl Başkanı Tuncay Avcıl, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, Genel Başkan Yardımcısı Adnan Tufan’ın yanı sıra Yomralı vatandaşlar ile çok sayıda siyaset, spor ve iş dünyasından isim katıldı. Yomra Green Palas Otel’de coşkulu ve görkemli şekilde gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısına yağmura rağmen çok sayıda katılım sağlandı.

 

Açılış konuşmasını yapan Demokrat Parti İl Başkanı Ali Akar, “Bugün bizim için çok güzel bir gün. Hep birlikte bir aradayız. Sayın Genel Başkanımızda katılımıyla bizi onurlandırdı. İbrahim Başkanımızın Yomra’mıza büyük emekleri var. Trabzon’da ilk meşaleyi Yomra’da yaktı, ilçenin çehresini değiştirdi. Şimdi sözü kendisine veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Demokrat Parti Yomra Belediye Başkan Adayı İbrahim Sağıroğlu coşkulu kalabalığa hitaben yaptığı konuşmasında: “15 yıl Belediye Başkanlığınızı yaptım. Eksiklerimiz oldu, gelinen noktada bana dediniz ki "çok çalıştın, yoruldun" dediniz. "5 yıl izin verelim, dinlen ve dimdik gel" dediniz. Allaha çok şükür, bizde geldik. Neden aday olacak deniyor. Birilerinden hesap mı soracak deniliyor. Bizim kitabımızda böyle şeyler yok, biz helalleşmeye ve kucaklaşmaya geliyoruz. Seçimi kaybettiğimiz akşam vatandaşlarımız seçimi biz kazanmışız gibi akın akın evimize geldi. Ben kaçıyormuşum; beni kurtar, beni tutuklamasınlar diye yalan dedikodular çıkardılar. Ben buradayım. Hakkında takibi devam eden davam ve dosyam yoktur. 5 ay müfettiş geldi, belediyeyi inceledi. Ne yolsuzluğumuz varsa söylesinler cevabını verelim. Size İbrahim Sağıroğlu sözü veriyorum. Üniversite bütün birimleri ile açılacaktır.

 

Kaşüstü Pazar yeri yetmiyor. Yeni yerini bulduk, yapacağız. Önümüzdeki günlerde projelerimizi tek tek açıklayacağız. En önemli projemiz şudur; "Satmayacağız." Bizim 300 kişi civarında istihdam projemiz var. Bizim yapmış olduğumuz projeler, belediye üzerinden ve ticari şirket üzerinden olacak. Çoğunluğu kadın çalışanlarımız olacak. Şehir meydanı çok acil yapılması gereken bir projedir. Sizi hayal peşinde dolandırmadık. Beyannamemizde ne dediysek onu hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadık.

Hepinizin malumu 15-20 yıldır Çömlekçi Kentsel dönüşümü konuşuluyor, şimdi binalar çıkmaya başladı. Biz o dönemde 4 yılda karar aldık, başladık, yaptık, bitirdik…

Ben görevi bıraktığımda çevre düzenlemesi yapılıyordu. Bunlar yerel yönetimlerin lokomotifi ile beraber devam eder, başka yapamazsınız. Hamdolsun bu TOKİ binalarımızı ilçemize kazandırdık…”

 

 “Samsun'dan Sarp'a kadar hiç olmayan donanımda bir özel üniversiteyi ilçemize kazandırdık. İlçelerdeki arkadaşlarımız rektörlerin kapısında kaldı, "Fakülte kurabilir misin?" diye... Biz bağımsız üniversiteyi getirdik ve Yomra'ya kurdurduk. Köy görünümündeki Yomra'yı metropol haline getirdik. Geleceğimiz noktada emek verdiğimiz üniversitemiz kapandı. Yapılanları kabul etmiyorum. Bundan ötürü kayıplarınızı biliyorum. Seçimi aldığımız gün o üniversite hem Kaşüstü hem Yomra hem ek binası açılacaktır. Bu şeref sözümüzdür”

 

DALÇIK İÇİN ÇOK UĞRAŞTIK

Dalçık projesini nasıl yaptığını ifade eden Başkan adayı Sağıroğlu, “Kaşüstü'nde bir dalçık yaptık. Beni yerden yere vurdular. O zamanki yönetim, buranın köprülü kavşakla çözümünü sunmuştu. ‘Olmaz’ dedim. O zaman yönetimdeki arkadaş bizi hakir gördü. Buradan teşekkür ediyorum, zamanın İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu ve zamanın Başbakanı Binali Yıldırım'a gittik, çözdük. Teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Oraya özel bir gerdanlık kurduk ama bize seçimi kaybettirdi... Çok uzun sürdü, bir kısım kayıplara uğradık. Yine de şimdi geçerken herkes dua ediyor…”

“Yomra'mızın bir Yomraspor'u vardı. Uzun uğraşlar sonucunda 3. Lige çıkardık. Bizimle görev yapan arkadaşlar vardı, tırnaklarımızla söke söke çıkardık. Bizden sonra sahip çıkmadılar. Getirdiler kümeye düşürdüler. Hiç merakınız olmasın, bu can bu bedendeyken Yomraspor'u da beraber layık olduğu yere getireceğiz”

 

 “Hava çok müsait değil kısa kısa ifadeler kullanmak istiyorum. Biz projelerimizi yaptık, Kaşüstü’ndeki pazar yeri uygun değil dedi. Renault araç satış yerinin arkası alınıp açılacaktır. Pazar yerini almıştık bize teşekkür etmediler. Orada kadın yaşam merkezi otistik ve engelli çocuklarımızın hafta sonu spor yapabileceği yer yapacağız.

Aileler haftanın 7 günü bu çocuklara bakıyor, belediye olarak merkezini yapacağız. Belediyemiz sporunu sağlayacak anne babaları istirahat etmiş olacak…

En önemli projemiz şudur, Biz satmayacağız, alacağız. Belediyenin karşısındaki meydanını aldık, bugünkü değeri 500 milyon. Öğretmenevini de biz aldık. Biz bir şey satmadık. Bizden önce başkanlık yapan bütün ağabeylerimizin kazandırdıkları satıldı. Sattığınız daireleri bana rüşvet olarak anlattınız dedi.

İbrahim Sağıroğlu’nun ardından kürsüye çıkan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal cesur insanlara ihtiyaç olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Bir şarkı vardı, gittiğin rahmetle dön diye! Buradaki rahmet ona tekabül eder. Millet adına her daim milletin vicdan hizasında durmuş birisi olarak büyük bir vazifeye talip oluyoruz. Değerli başkanımın yolu açık olsun. Her milletin cesur insanlara, çelebi insanlara, gövdesini koyacak yürekli insanlara ihtiyacı var. Bugün Türkiye daha fazlasını yapabilir. Dün yaptı yarın da yapacaktır. Daha da büyüyerek, daha da güçlenerek, kendi insanımızın doğduğu topraklarda alın terinin karşılığını alabildiği huzur içinde yaşayabildiği Türkiye’yi var edeceğiz dedi.

Haber: Arif AZAK



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Hasan Süha Saral, şehrin nabzını tutmaya...

Haberi Oku