Güncel:
HASAN SÜHA SARAL: SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR ÇEVRE YARATMAMIZ GEREKİYOR
 

Seçim çalışmaları dolayısıyla, Trabzon’un her bir karışını, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak ziyaret etmeye devam eden Hasan Süha Saral, Araklı ve Uzungöl’de açıklamalarda bulundu.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hasan Süha Saral, seçime bir hafta kala yoğun bir tempoda çalışmaya devam ediyor. Saral, İl Yönetimi, CHP Araklı Belediye Başkan adayı Osman Dilber ve İlçe Yönetimiyle birlikte esnaf ve vatandaş ziyaretleri yaptı. Gördüğü ilgiden memnun kalan Saral, katı atık tesisi ile ilgiligelen şikayetleri dinledi ve yerinde incelemelerde bulundu. Hasan Süha Saral, “1 Nisan’dan sonra Araklı’nın da Trabzon’un da katı atık sorunu kalmayacak. İnsanların, hayvanların ve doğanın sağlıklı bir şekilde var olabilmesi için, gençlerimize, çocuklarımıza sağlıklı bir gelecek bırakabilmek için, sürdürülebilir bir çevre yaratmamız gerekiyor. Sürdürülebilir çevrenin de tek koşulu var. Kendimizi ve atıklarımızı kontrol altına almak.Bu anlamda da elimizden gelen her şeyi yapacağız. Araklı’nın ve Trabzon’un çöp sorunu kalmayacak. Katı atık sorunukalmayacak. Bunun sözünü verebilirim. El ele vererek, hep birlikte bu sorunların üstesinden geleceğiz. Sizler de çözümün bir parçası olursanız, birlik ve beraberlik içerisinde her şey çok daha kolay olacak.” dedi. Ulaşım, altyapı, yol, içme suyu sorunu, siyanürle altın arama gibi konular dahil olmak üzere birçok konuda vatandaşın dert yandığı probleme karşılık Saral, çözüm getirecek projelerini anlattı ve vatandaşlardan tam destek sözü aldı.

 

TURİSTİK LİMAN PROJESİ

Sıcak yaklaşımıyla insanların kalbini kazanmaya devam eden Hasan Süha Saral’ın fikirleri herkes tarafından ilgi görüyor. Biz yaklaşımını ön planda tutarak, vatandaşı da katılımcı olmaya yöneltiyor. Saral, “Projelerimden bir tanesi de turistik liman projesi. Kentin ortasında kalan, sanayileşme anlamında Trabzon’a hizmet etme noktasından uzak, bağlantı yolları, trafik sıkışıklığı, D 10 karayolunun şehri bölmesi nedeniyle de, limanı buradan taşımak ve orayı da turizm limanı haline dönüştürmek en uygun olan çözüm diye düşünüyorum. Limanın buradan kaldırılıp, yolun Değirmendere çıkışından yerin altına alındığını ve tünelin öbür tarafından, pazarın oradan tekrar yer üstüne çıktığını ve kazanılmış yaklaşık 100 hektarlık alanı düşünün. Yıkılmış eski Çömlekçi mevkisiyle birlikte, turizm alanı olarak değerlendirildiğini düşünelim. Eski Trabzon kentinin yapılaşmasını, bu boşalttığımız alan üzerinde inşa ettiğimizde, kazanacak olduğumuz turistik tesislerin ve turizm alanının Trabzon’a çok ciddi bir marka değeri katacağını, çok büyük bir fayda sağlayacağını düşünüyorum.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hasan Süha Saral, iftar programı için Uzungöl’e hareket edip, çalışmalarına burada ve köylerde devam etti.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

BAŞKENT’TE TRABZON RÜZGARI

Haberi Oku