Siyaset:
Ahmet Kaya: ORTAHİSAR'DA  TURİZMİ 12 AYA  YAYACAĞIZ
 

CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Ahmet Kaya, “Hayata geçireceğimiz projelerle yeni cazibe merkezleri oluşturacak,kentimizde turizmin 12 aya yayılmasını sağlayacağız” dedi.

 

CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Ahmet Kaya turizm sektörünün temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda sektörün sorunlarını ve taleplerini dinledi, çözüm önerilerini ve projelerini anlattı. Turizmin, Trabzon’un bacasız sanayisi olduğunu vurgulayan Kaya, bununla birlikte sektörün önemli sorunları olduğunada dikkat çekerek, “Turizm kentimiz için hayati derecede önemli ama yıllardır bu kenti yönetenler sektörün birçok sorununa çözüm olabilmiş değiller. Turizmdeki fırsatları kaçırmanın faturası kentimiz için ağır olur. Bu anlamda turizmcilerimiz ile sık sık bir araya gelerek sorunlarını ve taleplerini dinleyecek, ortak aklı kullanarakçözümler geliştireceğiz” dedi.

 

TURİZM YAZ BİTTİĞİNDE BİTMEMELİ

Trabzon’da turizm faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi gerektiğini belirten Kaya, kentin marka değerini artırmak için 41 proje hazırladıklarını, bunların arasında turizme ivme kazandıracak önemli projeler olduğunu dile getirerek, “Bu kentte turizm yaz bittiğinde bitmemeli; hayata geçireceğimiz projelerle yeni cazibe merkezleri oluşturacak, kentimizde turizmin 12 aya yayılmasında öncü olacağız” diye konuştu. 

 

Kaya sözlerine şöyle devam etti:

 

NOSTALJİK TRAMVAY DEĞER KATACAK

“Artık İstanbul’un simgelerinden biri haline gelen, İstiklal Caddesi’ndeki nostaljik tramvayı hepimiz biliyoruz. Trabzon’a gelen yerli ve yabancı turistlerin debir fotoğraf çektirme alanı olsun istedik. Bunun için kentimizin turizmine değer katacağına inandığımız bir nostaljik tramvayı çok uygun maliyetlerle hayata geçireceğiz. Nostaljiktramvay, ilk etapta İskenderpaşa Camii önünden başlayıp, Maraş Caddesi’nin trafiğe kapalı alanı boyunca hareket ederek Cumhuriyet Caddesi’nin başlangıcında son bulacak şekilde hizmet verecek.Bu hattı ikinci etapta Moloz’a kadar uzatmayı planlıyoruz. Tramvay yolculuğu turistler için şehir gezisi sırasında keyifli bir deneyim olacak ve kentimizin simgelerinden biri haline gelerek turizme büyük bir katkı sağlayacak. Bu güzergahta yürüme güçlüğü çeken yaşlılarımız ve farklı bir deneyim yaşamak isteyen vatandaşlarımız için de çevreci, rahat ve keyifli bir ulaşım hizmeti sunmuş olacağız.”

 

ÇİÇEK BAHÇELERİ VE MASAL ŞATOSU

Dünyanın turizmde öne çıkan ülkelerindeturistler için çok cazip fotoğraf çektirme alanları sunan çiçek bahçeleri olduğunu belirten Kaya, “Kentimizin parklarında, meydanlarında, özellikle sahil alanlarında oluşturacağımız bu tür çiçek bahçeleri ile ziyaretçilerimize hem görsel bir şölen sunacağız hem de eşsiz fotoğraflar çektirme imkanı sağlayacağız. Bunun dışında hem bizim çocuklarımızın hem de kentimize gelen misafirlerimizin çocuklarının hoşça vakit geçirebilecekleri masal şatosu projemiz var. Masal şatosunu ziyaret eden misafirlerimiz için kendi dillerinde atölye ve etkinlik programları, masal seansları gerçekleştirecek; çocukları dünyaca ünlü oyun kahramanlarıyla buluşturacağız” dedi.

 

VADİLER ÇEKİM MERKEZİ OLACAK

Ortahisar ilçesi sınırlarında 14 vadi olduğunu ifade eden Kaya, “Özellikle Zağnos, Tabakhane, Değirmendere ve Beşirli vadilerimizin turizm açısından büyük potansiyelleri var. Bu vadilerimizdeki küçük dereciklerin çevre düzenlemesini yapıp, oluşturacağımız gezinti parkurları, yürüyüş yolları ve rekreasyon alanlarıylakentimize değer katacağız” şeklinde konuştu.

 

DAHA ESTETİK BİR ORTAHİSAR

“Turizm kentinin bir estetiği olmalı diyen Kaya, “Köprülerimiz, köprü korkuluklarımız bir turizm kentine yakışmayacak halde. Köprülerimizin tarihi ve kültürel dokularını titizlikle koruyarak restorasyon çalışmalarını gerçekleştireceğiz. Bunun dışında kentimizdeki bina cephelerinin estetik ve mimari uyum içinde olmasını sağlayarak, sokak ve caddelerimizin görüntüsünü güzelleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

KADİM KENTE YAKIŞAN KÜLTÜR MERKEZİ

Trabzon’un medeniyetlerin kök saldığı, binlerce yıllık bir kültür birikiminin şekillendirdiği kadim bir kent olduğunu vurgulayan Kaya, “Ama maalesef bu kentin adına yakışan bir kültür merkezimiz yok. Kentimize kazandıracağımız Ortahisar Kültür Merkezi, ev sahipliği yapacağı etkinliklerle kentimizin kültür ve sanat hayatına büyük canlılık kazandıracak” dedi.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Hasan Süha Saral, şehrin nabzını tutmaya...

Haberi Oku