Teknoloji:
‘Bir Mobil Öğrenme Uygulaması: Trabzon Dijital Maarif Takvimi'

 

Trabzon Merkez Fen Lisesi öğrencileri, Tübitak 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Erzurum Bölge Finalleri Yarışması’nda tarih alanında hazırladıkları  ‘Bir Mobil Öğrenme Uygulaması: Trabzon Dijital Maarif Takvimi’ adlı proje ile birinci olup Trabzon’u 26-30 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da yapılacak olan Tübitak 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Finalleri Yarışması’nda temsil etmeye hak kazandılar.

 

Trabzon Merkez Fen Liseli öğrenciler, yaptıkları çalışma ile toplumda yerel tarih bilincinin eksik olduğunu, yerel tarihe ilginin yeterli düzeyde olmadığını tespit ettiler. Bu duruma çözüm bulmak amacıyla tarih ve teknolojiyi bir araya getirerek tasarladıkları” Trabzon Dijital Maarif Takvimi” adını verdikleri uygulamayı geliştirdiler.

 

Proje ekibinde yer alan öğrencilerden 10.Sınıf öğrencisi Zeynep Elif Yamak, “Geliştirdiğimiz uygulamayı sanal ortamda https://trabzondmt.com.tr/ adresinden Trabzon halkının hizmetine sunduk. Projemizin yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında etkinliklerimize devam ediyoruz. Uygulamamızı geliştirmeden önce Trabzon’daki üniversitelerimizin kıymetli öğretim üyelerinin fikirlerine başvurduk ve uygulamamızı hazırladık. Uygulamamızın ilk versiyonu ile Erzurum Bölge Finalleri’ne katıldık ve birinci olduk. Uygulamamızın daha kullanışlı olması için  2. versiyonunu hazırladık. Trabzon Dijital Maarif Takvimi adını verdiğimiz uygulamamız sürekli yenilenebilir, değiştirilebilir ve kolay kullanılabilir bir uygulamadır. Trabzon tarihine ilgisi olan, bilgilenmek isteyen herkesi günde birkaç dakikasını ayırarak internet sitemizi ziyaret etmeye davet ediyorum” dedi.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Tuba BİLGİN ve Yönetimi Yeni Projeleri Hayata...

Haberi Oku