Kültür:
Ürdünlü Turizmciden turizm önerileri…

 

Rize’de 5 yıldır yaşayan yüzlerce turisti bölgeye getiren Ürdünlü Turizmci Emad Zaidan Mohammed Alqam “Kentin turizmini her yönüyle yakından takip ettim” diyerek Rize’yi hak ettiği şekilde turizmin merkezi kılabilmek için önerilerini anlattı.

 

HABER:ARZU ERBAŞ

Ürdünlü iş insanı Emad Zaidan Mohammed Alqam 5 yıl önce ailesi ile geldiği Rize’ye yerleşip turizm ajansı kurdu. Özellikle kendi coğrafyasından Arap misafirleri bölgeye getirerek gezdiren Ürdünlü iş insanı bölge turizmini değerlendirdi. Türkiye’nin yıllar önce çoğu Arap turist için bir seçenek bile değilken son yıllarda Ortadoğu ülkelerinden gelen turistlerin ilk tercihi olduğunu belirten Emad Zaidan Mohammed Alqam “Çünkü Türkiye güvenli bir ülke, Arap kültürleri ve Türk kültürü arasında büyük yakınlaşma var, Türkiye Müslüman bir ülke, bu yüzden her yerde ibadet için cami, helal yiyecek bulmayı kolaylaştırıyor. Türk dizileri ve özellikle de tarihi diziler Ortadoğu insanları üzerinde çok etkili oldu, dizi filmler Türkçe kelime öğrenmeyi cazip kıldı, hatta bazıları bu vesileyle Türkçe konuşmayı öğrendiler” dedi.

 

KARADENİZ ARAP TURİSTLER İÇİN CAZİP BÖLGE

Karadeniz Bölgesi son yıllarda Arap turistler tarafından görülmek istenen en önemli bölge olduğunu belirten Ürdünlü İşinsanı Mohammed Alqam “Doğal güzellikleri, mavi ve yeşilin uyumu, halkın misafirperverliği, uygun fiyatlar, kalabalık olmaması, yaz aylarında sıcak olmaması Karadeniz’i Türkiye’nin en önemli ve ünlü turistik bölgesi yapıyor. Trabzon’da birkaç yıl içinde milyonlarca Arap turisti bölgeye çekmeyi başarmıştır. Havalimanının varlığı birçok Arap ülkesinden doğrudan uçuş imkanının olması, Arap turistin zevkine uygun konaklama yerleri ve restoranların bulunması bölgeyi cazip kılmaktadır” şeklinde konuştu.

 

 

TURİZMDE RİZE’NİN AVANTAJLARI

Rize turizmini değerlendiren Ürdünlü iş insanı Emad Zaidan Mohammed Alqam “Bugün Rize Karadeniz bölgesinde diğer komşularından ayrılabilecek avantajları nedeniyle turistler ve Arap yatırımcılar   için yeni ve rekabetçi bir seçimdir. Rize-Artvin Havalimanı sayesinde insanların uçaklarının kendi ülkesinden doğrudan inmesi Rize’yi de tercih etmesini sağladı. Rize'nin kendine has doğal güzellikleri, alternatif turizm varlığı, Ayder gibi önemli yaylaların olması, çay kültürünün ve yemek kültürünün olması, Rize’nin coğrafi konumu itibariyle civar şehirlerin turistik mekanlarına da yakın olması cazip kılıyor. Gürcistan’a yakınlığı önemli, çünkü bazı turistler aynı günde Gürcistan’ı ziyaret edip Rize’ye dönmek istemektedir“dedi.

 

ÜRDÜNLÜ TURİZMCİDEN ÇAY TURİZMİ TAVSİYESİ

Rize’de geçirdiği 5 yılda kentin turizmi her yönüyle yakından takip ettiğini belirten Ürdünlü iş insanı “Bu süre zarfında Rize’yi hak ettiği şekilde turizmin merkezi kılabilmek için önerilerim olacak. Rize'de günübirlik kiralama imkanı olan eşyalı daireler turistler tarafından fazlaca tercih edilmektedir. Günlük kiralanabilecek eşyalı daire sayısının artması öncelikle tercih nedeni olacaktır. Rize’de araba kiralama firmalarının sayısının artırılması gerekiyor. Turizm sektöründe çalışanların yabancı dil bilmemesinden dolayı sağlıklı iletişim kurulamamaktadır, tercüman ve tur rehberleri sayısının artması turizm sektörü için önem arz etmektedir. Karadeniz'in güzelliğini görmemizi sağlayacak ailece özel tekne turlarının olmasını tavsiye etmekteyiz. Dünyada sayılı bölgede yetişen çay bitkisinin yapraktan bardağı kadar üretim sürecinin anlatılacağı alternatiflerin olması   turizmin yaygınlaştırılmasına katkı sağlayacaktır. Örneğin daha çok çay fabrikasının turist gezilerine açılması teşvik edilebilir. Mağaza ve restoranların daha geç saatlere kadar açık olmasını öneririz” dedi.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

5. Uluslararası Şair Zihni Ödülleri Sahiplerini...

Haberi Oku