Eğitim:
EROL GÜNAYDIN TİYATRO GÜNLERİ BAŞLADI

 Akçaabat Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen ve geleneksel hale getirilen Erol Günaydın Tiyatro Günleri’nin bu yıl 11.’si düzenliyor.

11. Erol Günaydın Tiyatro Günleri’nin ilk akşamında Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu tarafından "Rumuz Goncagül" adlı tiyatro oyunu, Akçaabatlı tiyatro severlerle buluştu.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu tarafından "Rumuz Goncagül" adlı tiyatro oyununa; Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda tiyatro sever vatandaş katıldı.
Ordu Büyükşehri Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu tarafından sahnelenen ‘Rumuz Goncagül’ adlı tiyatro oyununda; başkahramanlardan olan İnsaf Hanım, evlenme çağına gelmiş kızı Gülsün’e gazetede yayınlanan Gönül Postası aracılığıyla eş aramaktadır. Bu arayış aynı zamanda da yoksulluktan kurtulma mücadelesidir. Anne-kızın bu serüven içerisinde göremediği, aslında aşkın çok yakınlarında olduğudur. Aşk, yoksulluk ve refaha çıkma hayallerinin eğlenceli hikayesi anlatıldı.

Müzikal havasında sahnelenen oyunda şarkılar söylendi; danslar edildi; eğlence doruklarda yaşandı.
Oyun sonunda seyircilerden tam not alan Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu ekibi, alkış yağmuruna tutuldu.
‘Rumuz Goncagül’ adlı tiyatro oyununun sonunda duygu ve düşüncelerini dile getiren Akçaabat belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, konuşmasında şu sözlere yer verdi; “Kıymetli katılımcıları, değerli tiyatro severler; 11. Erol Günaydın Tiyatro Günlerimize hepiniz hoş geldiniz; şeref verdiniz. Akçaabat’ımızda kültür ve sanat hayatını canlı tutmak, hemşehrileirmizin sosyalleşmesine ve sanatla buluşmasına katkı sağlamak amacıyla her yıl çeşitli kültürel ve sanatsal faaliyetler düzenliyoruz. Bu faaliyetlerimizin bir tanesi ve en önemlilerinden biri de Erol Günaydın Tiyatro Günleridir. Bu yıl 11.’sini düzenlediğimiz ve geleneksel hale getirdiğimiz Erol Günaydın tiyatro Günlerimiz, 6 akşam boyunca devam edecek. Ordu, İnegöl, Erzurum, Giresun ve Trabzon’dan gelen tiyatro ekipleri 6 farklı oyunla sizlerin karşısında olacak. Bu akşam,  Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu Ekibi tarafından sahnelenen ‘Rumuz Goncagül’ adlı oyunun bizim için ayrı bir önemi var. Akçaabat Belediyesi Tiyatro Ekibi 1999 yılında kurulduğunda sahnelenen ilk oyun ‘Rumuz Goncagül’ idi. Bu sebeple ayrı bir ilgiyle oyunu takip ettim; çok da keyif aldım. Tiyatro ekibimize hem Akçaabat’ımıza hoş geldiniz diyorum hem de muhteşem performansları için çok teşekkür ediyorum. Ayrıca, Erol Günaydın Tiyatro Günlerini sabırsızlıkla bekleyen, tüm tiyatro etkinliklerimizi ilgiyle takip eden, bizleri de bu akşam burada yalnız bırakmayan tiyatro sever hemşehrilerime de teşekkür ediyorum.”
Konuşmaların ardından Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu Ekibine Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, günün anısına plaket takdim etti.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Ali Kemal GÜVELİ’den Büyük Başarı…

Haberi Oku