Ekonomi:
Arsin Yatırım Adası Projesi'nin rafa kaldırılmasını Hamza Bilgin gündeme taşıdı
 

Trabzon’un yıllardır en büyük beklentileri arasında yer alan Arsin Yatırım Adası Projesi rafa kaldırılmasını Yeniden Refah Partisi Arsin Belediye Başkan Adayı Hamza Bilgin gündeme taşıdı.

 

Trabzon şehrinin en başta istihdamını sırtlayacak olan bu projenin hükümet tarafından sadece seçim malzemesi olarak kullanıldığını ifade eden Başkan Adayı Hamza Bilgin, “Yatırım Adası ilk vaatte bulunulduğunda Cumhurbaşkanı Erdoğan bunu ört pas etmişti. Daha sonra girişimler sonucunda bu proje Cumhurbaşkanımız tarafından onaylandı. Yapılması konusunda da talimat verildi. Ardından sondaj çalışmaları yapıldı. AK Parti bu projeyi Trabzon’da iki dönem seçim malzemesi olarak kullandı. Son dönemde ise bu projenin getirisi götürüsü hesaplandı. Maliyetli bir proje olduğu öne sürülerek Trabzon siyaseti ve bürokrasisi bu işi rafa kaldırdı” dedi.

RİZE YAPIYOR TRABZON BAKIYOR

Yatırım Adasının şehrimiz için çok önem arz ettiğini ifade eden Başkan adayı Hamza Bilgin, “Yatırım Adası’nın Arsin’e gelmesi demek Erzincan demir yolunun da Trabzon’a gelmesi demektir. Yatırım Adası’nı bu şekilde rafa kaldıran zihniyetin bu süreç içerisinde Rize’de deniz üzerine yapılan havalimanı, liman, lojistik merkezi görmedi mi? 3 projenin toplamda dolgu alanı 12 bin dönüm. Bizim Yatırım Adası’nın 4 kat fazlası bir dolgu alanı demek. Burada Rize bürokrasisi siyaseti ağır bastı. Yatırımları oraya yönlendirdi. Erzincan demir yolunun Rize’ye kayması demek oluyor. Arsin ve Trabzon’un kaybetmesi anlamına geliyor. 28 bin kişi ye buradan istihdam sağlanacaktı. Biz bu projenin takipçisi olacağız. Sonuna kadar bu mücadeleyi vereceğiz. Hem demir yolunu hem de Yatırım Adası’nı bu şehre kazandırma gayreti içerisinde olacağız.” şeklinde konuştu.

STRATEJİK ÖNEME SAHİP

Bilgin, “Arsin'deki dolgu alanı, bölgenin ekonomik ve sosyal dinamiklerine önemli katkılarda bulunabilecek bir potansiyele sahip. Ancak, bu potansiyelin tam olarak değerlendirilebilmesi için hükümetin ve ilgili paydaşların desteğine ihtiyaç var. Bölgedeki işsizlik sorununun azaltılması ve ekonomik büyümenin sağlanması için bu tarz projelerin desteklenmesi ve teşvik edilmesi büyük önem taşıyor. Bu proje, sadece bölgenin değil, aynı zamanda ülkenin ekonomik kalkınması için de büyük bir fırsat sunacak” dedi. Bilgin, Arsin'deki Yatırım Adası projesinin sadece bir yatırım alanı olarak değil, aynı zamanda bölgenin ve şehrin geleceği için stratejik bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Bilgin, Bu projeyle birlikte, Trabzon'un ekonomik ve sosyal açıdan daha güçlü bir konuma gelebileceği ve bölgenin potansiyelinin tam anlamıyla değerlendirilebileceği belirtti.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Trabzon'a büyük talep var, direkt seferlerin...

Haberi Oku