Ekonomi:
BAŞKAN ZORLUOĞLU'NDAN MEMURA ‘TAVAN'DAN DESTEK

 Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, 5 yıldır personelinin maaş zammı ve sosyal haklardan en üst seviyede faydalanması için tüm imkânlarını seferber etmeye devam ediyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Bem-Bir-Sen arasında imzalanan Sosyal Denge Sözleşmesi (SDS) ile Büyükşehir ve TİSKİ’de görevli memurların maaşlarına tavan ücret üzerinden artış yapıldı. İmza törenine katılan memurlar, çalışanları için imkânlarını seferber eden Başkan Zorluoğlu’na teşekkür ettiler.

 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 1360 memurun yüzü, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’un ‘çalışanlarını enflasyona ezdirmeme’ kararlığı ile bir kez daha güldü. Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen imza töreni Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Levent Uslu arasında Sosyal Denge Sözleşmesi imzalandı. Sözleşme ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile TİSKİ'de görev yapan memurların maaşlarında tavan ücret olan yüzde 120 üzerinden artış sağlandı.
 
5 YILDIR TARİHİ ARTIŞLAR SAĞLADIK
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu imza töreninde yaptığı açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın hiç usanmadan yinelediği bir sözü var; ‘Biz çalışanlarımızı hiçbir şekilde enflasyona ezdirmeyeceğiz’ diye. Sayın Cumhurbaşkanımız 22 yıldır bu sözünün arkasında dimdik duruyor. Bu sene de ocak ayının başında yıllık enflasyon açıklandıktan sonra %49.25 oranında memur maaş zammı gerçekleşti. Biz de Sayın Cumhurbaşkanımızın yereldeki temsilcisi olarak 5 yıldır hem memur hem de işçi personelimize karşı pozitif ayrımcılık içerisinde olduk. Ve hakikaten hem işçilerimize hem memurlarımızın maaşlarında tarihi artışlar sağladık” dedi.
 
TAKDİR HAKKIMIZI ÇALIŞANIMIZIN LEHİNE KULLANIYORUZ
Sosyal denge tazminatının belediyelerde uzunca zamandan beri uygulandığını belirten Başkan Zorluoğlu, “Neredeyse bir tazminat olmaktan çıktı, memur arkadaşların maaşının bir parçası gibi değerlendirilmeye başlandı. Belediyelerde çalışan memur personele bir ilave kaynak olarak yıllardan bu tarafa uygulanan bir sistem. Sayın Cumhurbaşkanımızın, işçilerimizi ve memurlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz anlayışının Büyükşehir Belediyemize de yansıması olarak 5 seneden beri sosyal denge tazminatını tavan düzeyde uyguluyoruz. Memurun normal maaş zammına bizim bir müdahalemiz olmuyor ama sosyal denge tazminatında böyle bir takdir hakkımız var ve bu takdir hakkımızı da uzunca bir süredir hep memurlarımızın lehine kullanıyoruz. İmza altına alacağımız sözleşmeyle de Büyükşehir Belediyemiz ve TİSKİ Genel Müdürlüğümüzdeki toplam 1360 memurumuz için sosyal denge tazminatını en üst tavan olan % 120’den uygulayacağız” dedi.  
 
ÇALIŞMA ARKADAŞLARIMIZI AİLEMİZ GİBİ GÖRÜYORUZ
Çalışanlar mutluysa kendilerinin de mutlu olduğunu belirten Başkan Zorluoğlu, “Her fırsatta dile getirdiğim gibi çalışma arkadaşlarımızı ailemiz gibi görüyor ve onların mutlu olduğu bir ortamı sürdürmeyi hedefliyoruz. Bizim için personelimizin mutlu olması çok önemli. Bugüne kadar hem memur hem işçi sendikal yönetimimizle de üst düzey iyi ilişkilerimiz oldu, olmaya devam ediyor. Çabalarına şahidiz. Memurlarımızın hakları, özlük hakları ve diğer sosyal haklarını maksimize edilmesi konusunda sendikamız hem genel merkeziyle hem taşradaki temsilcileriyle ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Sendika Genel Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Sosyal denge sözleşmemiz hayırlı uğurlu uğurlu olsun.
 
USLU: ZORLUOĞLU EN ÜST SEVİYEDE ARTIŞ YAPTI
BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Levent Uslu, “Bugün Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ’de çalışan kamu görevlisi arkadaşlarımız için çok hayırlı bir gün. Sosyal denge sözleşmesini Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu ile akdediyoruz. Toplu sözleşmede Sosyal Denge Sözleşmesinin tavan oran % 120 olarak belirlenmişti. Burada da Sayın Belediye Başkanımız her zaman olduğu gibi sosyal denge sözleşmesini toplu sözleşmede olduğu gibi tavan orandan yapmıştır. Ben bu konuda Sayın Başkanımıza, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ’de çalışan kamu görevlileri adına ve Bem-Bir-Sen adına yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
MEMURLARDAN BAŞKAN ZORLUOĞLU’NA TEŞEKKÜR
İmza törenini takip eden Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ Genel Müdürlüğü memurları, Sosyal Denge Sözleşmesini tavan ücret olan yüzde 120’den imzalayan Büyükşehir Belediye Başkanlarına teşekkür ettiler. İmza töreni, karşılıklı hediye takdimi sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Levent Uslu ve memurların birlikte hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi.


Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Trabzon'a büyük talep var, direkt seferlerin...

Haberi Oku