Ekonomi:
ÇORUH EDAŞ TRABZON'A 21 MİLYONTL'LİK YENİ AYDINLATMA YATIRIMI GERÇEKLEŞTİRDİ
 

Sorumlu olduğu illerde1,5 milyon aboneye kesintisiz ve kaliteli enerji arzı sağlayan Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ), Trabzon’da aydınlatma projesine21 milyonTL yeni yatırımgerçekleştirdi. Hayata geçirdikleri son proje ile yatırım miktarı Trabzon’da son bir yılda1,2 milyar TL’ye ulaştı.

 

Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Trabzon illerinde 61 ilçede kesintisiz ve kaliteli enerji arzı faaliyetlerini sürdüren Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ), Trabzon’da güvenli bir kent için çalışmalarına devam ederkenaynı zamanda 21 milyonTL yatırımla hayata geçirilen aydınlatma projesi ile sokakların aydınlatma kalitesinide iyileştiriyor. Bölgeye ek aydınlatma direkleri tesis eden Çoruh EDAŞ, cadde ve sokakları daha modern ve güvenli hale getirmeyiamaçlıyor.

 

Çoruh EDAŞ Trabzon Maçka yolunun Değirmendere giriş kavşağı ile Çağlayan arasında kalan 9 km’lik kısmın aydınlatılması projesinde, Çağlayan ile Akolukarasındaki yaklaşık 3km’lik kısım ve yeni terminal kavşağında yaklaşık 1 km’lik aydınlatma çalışmalarını tamamlayarak enerjilendirme sağladı.Proje kapsamında 9 km’lik yol güzergahı boyunca 12 bin metre kablo montaj edilmiştir. Ayrıcaşirket tarafından toplamda 336 adet aydınlatmadireği ve488 adet LED aydınlatma armatürü daha tesis edileceği açıklanmıştır.Bu çalışmayla birlikte Trabzon iline son bir yıldayapılan yatırım 1,2 milyar TL’ye ulaşmıştır.

 

 

AYDIN: “KESİNTİSİZ ENERJİ ARZI HEDEFİYLE YATIRIMLARIMIZA HIZ KESMEDEN DEVAM”

 

Faaliyet gösterdikleri illerdetüketici memnuniyetini en üst düzeye çıkarma hedefiyle kesintisiz çalıştıklarını belirtenÇoruh EDAŞ Trabzon Şirket Müdürü Mehmet Aydın, “2023 yılında Trabzon ilimizde 23 bin 741 adet yeni abone bağlantısı yaparken 14 bin km havai hat, bin 137 km yeraltı bakımı gerçekleştirdik. 155 adet yeni trafoyu hizmete sunduk, 28 bin yeni direk diktik.3 bin 677 trafomuzun bakımlarını tamamladık ve 52 bin adet aydınlatma ihbarını sonuçlandırdık. Elektrik altyapı hizmetinin yanı sıra kentimize yarar sağlayacak herprojenin bir parçası olmayı hedefliyoruz.Bu kapsamda bölge ekiplerimizin desteğiyle şehrimizin her noktasında aydınlatma, elektrik şebekesi yenileme, bakım ve onarım çalışmalarına devam ediyoruz. Trabzon’da son bir yılda yürüttüğümüz çalışmalarla 1,2 milyar TL yatırıma ulaştık. Trabzon’da ve tüm sorumluluk bölgelerimizde kaliteli ve kesintisiz enerji sunma hedefiyle yatırım çalışmalarımıza yıl içinde de devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu.

 



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Trabzon'a büyük talep var, direkt seferlerin...

Haberi Oku