Ekonomi:
Enflasyon muhasebesinin iş dünyasına etkileri anlatıldı

 Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasında (TTSO) düzenlenen panelde enflasyon muhasebesinin iş dünyasına etkileri ve yapılması gereken çalışmalarla ilgili oda üyesi firma temsilcilerine bilgi verildi.

Panele TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Meclis Başkan Yardımcısı Selçuk İskender, TTSO yönetim kurulu ve meclis üyeleri, Trabzon Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Cüneyt Hayal ile oda üyesi firma temsilcileri katıldı.

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ile çok güzel çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Çok önemli olan enflasyon muhasebesi, uygulanması ve iş dünyasına etkileri konusunda bizlere bilgi verecekler. Çalışmalarımıza yaptıkları katkı nedeniyle kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Trabzon SMMMO Başkanı Cüneyt Hayal de enflasyon muhasebesi uygulamasıyla ilgili örnekler vererek, "Şirketlere, özkaynak yapılarını güçlendirmelerini ve sermaye artışlarını yapmalarını tavsiye ediyoruz. Ayrıca aktiflerinde kayıtlı olan ancak fiili olarak ellerinde olmayan amortismana tabi iktisadi kıymetlerin bilançolarından çıkışını yapmaları gerekiyor. Her firmanın mali yapısı kendine özgü olduğu için de vakit geçirmeden mutlaka mali müşavirleriyle görüşmelerini ve enflasyon muhasebesi konusunda yol haritalarını belirlemelerini önemle tavsiye ediyorum" ifadesini kullandı.

Panelde Cüneyt Hayal ve Yeminli Mali Müşavir Atakan Al tarafından enflasyon muhasebesinin iş dünyasına etkileri ile ilgili sunum yapıldı, katılımcıların soruları yanıtlandı.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi ile Meclis Başkan Yardımcısı Selçuk İskender, panele katılımları nedeniyle Hayal ve Al'a plaket takdim etti. Etkinlik toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Trabzon'a büyük talep var, direkt seferlerin...

Haberi Oku