Güncel:
KTÜ 1 YILDA 2 BASAMAK YÜKSELDİ
 

Karadeniz Teknik Üniversitesi, EduRank 2024 sıralamasında Türkiye'de 22’ncisıradan 20’ncisıraya yükseldi. Derecelendirmede KTÜ’nün akademik yayınları etkili oldu.

 

Dünyanın önde gelen üniversite değerlendirme kuruluşlarından biri olan EduRank, 2024 yılı üniversite sıralamalarını yayınladı. Araştırma performansı, akademik olmayan tanınırlık ve mezun popülerliği gibi kriterlere dayalı olarak yapılan değerlendirme sonuçlarına göre, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), Türkiye'deki üniversiteler arasında 20’nci sırada yer aldı. 2023 yılında Türkiye sıralamasında 22’nci sırada yer alan KTÜ, bir yılda 2 sıra yükselerek önemli bir başarı elde etti.

 

“17 BİN 100 AKADEMİK YAYIN YAPILDI”

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcıkonuyla ilgili yaptığı açıklamada, üniversitenin EduRank Dünya sıralamasında bin 334’üncü, Asya sıralamasında ise 361’inci olduğunu belirterek, “Üniversitemizin EduRank Türkiye sıralamasında bir yılda 2 basamak atlayarak 22’nci sıradan 20’nci sıraya yükselmesi bizleri son derece mutlu etti. Bilindiği üzere, bu tür sıralamalarda akademik yayınlar ve çıktılar büyük önem taşımaktadır. Üniversitemiz bu noktada, 17 bin 100 akademik yayın ve 223 bin 203 alıntı ile öne çıkmıştır.” dedi.Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, KTÜ'nün bu başarısını memnuniyetle karşıladığı belirtilirken, Üniversitenin gelecekte de yükselişini sürdürmesi ve daha da başarılı sonuçlar elde etmesi için çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü ifade etti.

 

SIRALAMA ÖNEMLİ BİR GÖSTERGE

Öte yandan bu sıralamalar, üniversitelerin küresel alanda akademik ve toplumsal etki düzeylerini göstermesi açısından büyük önem taşıyor. EduRank’in değerlendirmesi, öğrenciler ve akademisyenler için üniversitelerin tercih edilebilirliği konusunda önemli bir gösterge oluşturuyor.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

BAŞKENT’TE TRABZON RÜZGARI

Haberi Oku