Güncel:
KTÜ HEYETİ ERZİNCAN'DAKİHEYELAN SAHASINDA İNCELEME YAPTI
 

Erzincan’ın İliç ilçesi sınırları içerisinde faaliyet gösteren “Çöpler Kompleks Maden Sahası”nda 13 Şubat 2024 tarihinde büyük bir kütle hareketi meydana gelmiş, milyonlarca metreküp cevherli malzeme yığın liçinin depolandığı sırtın her iki yamacından yüzlerce metre boyunca akmış, 9 işçi akan malzeme altında kalmıştı.Yaşanan facianın ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Heyelan Uygulama ve Araştırma Merkezi (UYGAR) Müdürü Prof. Dr. Arzu Fırat Ersoyve beraberindeki Yönetim Kurulu, Danışma Kurulu ve Çalışma Grubu Üyesi akademisyenlerden oluşan ve içerisinde Prof. Dr. Hakan Ersoy, Prof. Dr. Kerim Aydıner, Doç. Dr. Zekai Angın, Dr. Öğr. Üyesi M. Oğuz Sünnetci ve Öğr. Gör. Dr. Murat Karahan’ın yer aldığı heyet,maden sahasında incelemelerde bulundu.

 

SAHA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

14 Şubat 2024 tarihinde yapılan incelemelerin ardından açıklamalarda bulunan HeyelanUYGAR Müdürü Prof. Dr. Arzu Fırat Ersoy, “KTÜ Heyelan Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak bu kütle hareketinde, LİDAR teknolojisine sahip İnsansız Hava Aracı ile ölçümler almak ve detaylı bir şekilde çalışmak için görevlendirildik. Saha çalışmalarımızı tamamladık.” dedi.

Prof. Dr. Ersoy, alanda yaptıkları çalışmaların ardından hazırladıkları raporu kısa süre içerisinde üniversite Rektörlüğüne ve kamuoyuna sunacaklarını ifade etti.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

BAŞKENT’TE TRABZON RÜZGARI

Haberi Oku