Amatörler Sporun Kalbidir

 Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından her yaştan insanın spor yapabileceği şekilde düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak için düzenlenen ’’Amatör Spor Haftası’’ etkinlikleri bu yıl Trabzon’da 9-15 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Resmi açılış Valilik Önü Tören Alanında

Amatör Spor Haftası resmi açılışı programı, 81 ilde eş zamanlı olarak 9 Ekim 2023 Pazartesi günü gerçekleştirildi. Trabzon’da ise resmi açılış programı, Millet Bahçesi önünden Valilik Önü Tören Alanına düzenlenen yürüyüşle başladı. TOHM ve SEM sporcularının, okullardan öğrencilerin ve kulüp sporcularının katıldığı yürüyüşte Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, ASKF Başkanı Burhan Cahit Erdem, kurum ve kuruluşların amirleri hazır bulundu. Valilik Önü Tören Alanı’nda Akçaabat Belediyesi Folklor Ekibi tarafından horon gösterisi düzenlendi.

Amatör Spor Haftasının amacı, halkın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmeleri, spor merkezlerine kayıt yaparak spora başlayan çocukların müsabaka tecrübesi kazandırmak, bunlara yönelik müsabakalar düzenlemek, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocukların, bağlı oldukları kulüplerin ve sporcularının halka tanıtılması, ülkemizde topyekûn spor bilinci ve kültürünün oluşturulmasıdır.

ASKF Başkanı Burhan Cahit Erdem, amatör spor ’’Çocuklara ve gençlere sporu sevdirerek kötü alışkanlıklara karşı korumak, ruhen ve bedenen sağlıklı nesiller yetiştirebilmek, vatanını milletini seven sporcular olarak ülkemiz sporuna kazandırmaktır.’’ dedi.

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Amatörlerin sporun kalbi olduğunu belirtip, ‘’Trabzon bir spor şehri ve sporda lider şehir. Mayasında zaten sporun kültürünün kodları var. Bu kaynak dolayısıyla birçok şampiyon şehrimizden çıkıyor, milli gururumuz olarak uluslararası şampiyonalarda bizi temsil ediyor. İnşallah Paris 2024 Olimpiyatlarında da bizleri en iyi şekilde temsil edecekler, şanlı bayrağımızı göndere çektireceklerdir. Amatör Spor Haftası’nın sporun farkındalığını ortaya koyacağını ve sporu teşvik edici özelliğinin olduğunu belirtirken, törene katılan sporcular, antrenörler, veliler ve katılım sağlayan protokole teşekkürlerimi sunuyor, hafta boyunca devam edecek etkinliklere tüm Trabzonluları davet ediyorum.’’ dedi.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Mahmoud Trezeguet’nin sağlık durumuyla ilgili...

Haberi Oku