Sağlık:
Sema Bektaş, Dünya MS Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
 

Trabzon Multiple Skleroz (MS) Derneği Şube Başkanı Sema Bektaş, 30 Mayıs Dünya MS Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Bektaş mesajında, 30 Mayıs’ın Uluslararası MS Federasyonu ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından Dünya MS Günü olarak belirlendiğini hatırlattı.

 

MS hastalığını açıklayan Bektaş, “MS, merkezi sinir sistemi hastalığıdır ve merkezi sinir sistemi; beyin, beyincik, beyin sapı ve omurilikten oluşmaktadır. Hastalık, beynin ve omuriliğin birden fazla yerinde görüldüğü için multiple, yani çoklu hasar gören yerlerde sert doku oluştuğu için sekleroz, yani sertleşme adı verilmektedir.” ifadelerini kullandı.

Bektaş, MS hastalığındaki merkezi sinir sistemi hasarının görme, konuşma ve yürüme gibi vücut fonksiyonlarını olumsuz etkilediğine dikkat çekerek, “MS hastalığı kişiden kişiye değişiklik gösterir.

Her hastanın MS’i kendine özeldir ve bulaşıcı değildir. Bilinçli olunmalı, zamanında tanı ve tedavi ile düzenli takip, MS hastalarının uzun ve kaliteli bir yaşam sürmelerini sağlar.” şeklinde konuştu.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Doç. Dr. Arif Mansur Coşar: “Karaciğer Yağlanması...

Haberi Oku