Güncel:
Tıbbi maskenin tek doğru kullanım şekli; ağız ve burnun

TIBBI MASKE NASIL KULLANILIR, NASIL TAKILIR?

Corona virüsü salgını nedeniyle tıbbi maske oldukça gündem oldu. Hemen hemen herkesin kullandığı ve kullanmak zorunda kaldığı bu maskelerin doğru kullanılması gerekiyor. , konuya yönelik bilgilendirici broşürleri Twitter hesabı üzerinden paylaştı.

Adım adım tıbbi maske kullanım rehberine haberimizden ulaşabilirsiniz…

Bakanlık Twitter hesabından " nasıl kullanılır, kullanırken nelere dikkat edilmesi gerekir?" notu ile hazırlanan broşürleri paylaştı. Broşürlerde, yeni corona virüsün solunum yolu enfeksiyonu yapan bir virüs olduğu belirtildi. Virüsün ise hasta kişilerin öksürme veya hapşırmayla ortaya saçtığı damlacıkların ortamdaki diğer bireyler tarafından solunmasıyla, damlacıkların yapıştığı yüzeylere dokunulduktan sonra ellerin ağız, burun veya göze götürülmesiyle bulaştığı kaydedildi.


Broşürde kimlerin tıbbi maske kullanması gerektiğine ilişkin "Ateş, öksürük, solunum sıkıntısı belirtilerinden birinin gelişmesi durumunda hemen tıbbi maske takarak en yakın sağlık kuruluşuna başvurun. Yeni corona virüs hastalığı tanısı veya şüphesi olan bir kişinin bakımını yapıyorsanız mutlaka tıbbi maske takın.

Ev izolasyonundayken çeşitli nedenlerle dışarı çıkmak zorunda kalırsanız evden çıkarken mutlaka tıbbi maske takın. Ev izolasyonundayken evin ortak alanlarını kullanırken mutlaka tıbbi maske takın" denildi.

Maske doğru şekilde nasıl takılır?

"Maskeyi takmadan önce eller en az 20 saniye su ve normal sabunla yıkanır.

Maske; katlı kısmı dış tarafta kalacak, üst taraftaki metal şerit burun köprüsünün üzerine gelecek şekilde takılır.

Maske lastikli ise maskenin yanlarındaki lastikler kulak kepçesinden geçirilerek takılır.

Maske ipli ise maskenin üst kenarlarındaki ipler kulakların üstünden geçirilerek başın arka kısmında bağlanır, alt kenarındaki ipler ensede bağlanır.

Maskenin üst tarafındaki metal şerit burun köprüsünün üzerine hafifçe bastırılarak yerleştirilir.

Maske burun, ağız ve çeneyi tamamen kapatacak, kenarlardan hava geçişine izin vermeyecek şekilde takılır."



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Ekrem Yılmaz: “3 Ayda verilen taşıma belgesi...

Haberi Oku